Реабілітаційний центр для наркозалежних: як вибрати?

Реабілітаційний центр для наркозалежних: як вибрати?

16.02.19 12:40 0 1527

Ті, кого торкнулася біда наркоманії, зазвичай намагаються випробувати всі можливі методи боротьби - від нетрадиційних і до професійних. Але врешті-решт всі приходять до спільного знаменника: реальну допомогу можна отримати лише в професійній клініці, такій як реабілітаційний центр Вибор, що спеціалізується на лікуванні залежностей.

Терапія наркоманії - це важкий та тривалий процес. Якщо фізичну залежність сучасні лікарі знімають всього за декілька днів, то позбавлення від психічної йде через повну перебудову особистості. Це вимагає об'єднаних зусиль як спеціалістів, так і самого наркозалежного та його сім'ї - зате досягнутий результат дозволяє людині повернутися до повноцінного життя.

Кому довірити лікування наркоманії?

Роль професійної допомоги в терапії наркоманії незаперечна. Але тут виникає питання: "Як правильно вибрати заклад, щоб забезпечити своїй близькій людині одужання?". В першу чергу варто звернути увагу на його репутацію та результати. Не лише позитивні відгуки, а й реальні, результати (відсоток людей, які видужали, від загальної кількості людей, що звернулися за допомогою).

Важливою є також методика закладу, що повинна бути науковою та перевіреної. Нетрадиційні методи в терапії при лікуванні наркоманії не працюють.

Вартість лікування

Наркотична залежність рідної людини, як правило, залишає великі діри в сімейному бюджеті. Тому ціни послуг реабілітаційного центру є одним із найважливіших чинників вибору. Правда ще важливішою є можливість подолати залежність та повернутися до нормального життя.

Вибираючи клініку по фактору ціни, важливо пам'ятати, що повноцінна терапія триває не один місяць. На протязі цього часу з наркозалежними працюють кваліфіковані фахівці. Крім того, ефективна програма терапії передбачає ізоляцію хворого в закритому пансіонаті на протязі декількох місяців. Це не може коштувати дешево, але порятунок рідної людини коштує дорожче, ніж всі гроші світу.

Чи допомагають реабілітаційні центри наркоманам?

Питання цілком закономірне, тому що відомо безліч випадків рецидивів після лікування в клініці. Щоб правильно відповісти на нього, варто пояснити, що ефективність лікування залежить від декількох факторів:

  1. кваліфікація лікарів та правильна методика;
  2. бажання самого наркозалежного "зав'язати" з наркотиками;
  3. розуміння та підтримка з боку сім'ї.

З цих трьох чинників лише перший залежить від реабілітаційного центру. Але побічно він також впливає і на мотивацію наркозалежного, і на поведінку близьких, тому вибирайте той заклад, в якому працюють висококласні психотерапевти з великим досвідом роботи саме з наркозалежними.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Житомирщина: за місяць ...
Наступна новина: До Православної церкви ...

КОМЕНТАРІ