Колір шпалер і правила вибору

Колір шпалер і правила вибору

17.02.19 15:27 0 1136

Інтер'єр будь-якої кімнати складається з великої кількості складових, але можна абсолютно точно сказати, що «фоном» для створення загальної «картини» будь-якого житла служать саме шпалери, і бажано, щоб їх колір робив приміщення більш затишним, просторим і естетичним.

Про правильний вибір відтінку шпалер ми поговоримо прямо зараз, а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину ttps://www.svitshpaler.com.ua/, в якому їх безпосередньо можна придбати за доступною ціною в Києві.

Вибираємо колір шпалер: на що потрібно звернути увагу?

Перш за все, майте на увазі, що шпалери для стін потрібно вибирати з урахуванням сторони світу, на яку будуть виходити вікна приміщення. Наприклад, для південної сторони можна вибрати шпалери холодних відтінків - сині, зелені, блакитні. Теплі кольори, навпаки, відмінно підійдуть для кімнат, що виходять на північ, оскільки будуть компенсувати недолік сонячного світла.

Власникам великих за площею кімнат пощастило - вони можуть вибрати навіть самі темні шпалери і, взагалі, будуть позбавлені від необхідності довго думати над оформленням стін. А ось мешканцям, які повинні будуть знаходитися в маленьких кімнатах, потрібно бути обережними з вибором шпалер - найкраще віддавати перевагу світлим кольорам, так як вони візуально розширюють приміщення.

Врахуйте, що навіть найулюбленіший ваш колір може не підійти для оформлення квартири. Наприклад, якщо ви любите носити одяг червоних тонів і хочете купити яскраво-червоні шпалери для будинку, варто уважно подумати, чи буде вам комфортно перебувати в такій кімнаті. Справа в тому, що червоний колір провокує стрес і навіть сприяє переїдання.

Однотонні шпалери

З обережністю також слід поставитися до однотонних білим або чорним шпалер - перші дратують, а другі можуть сприяти розвитку депресії. Взагалі ж, шпалери варто підбирати з урахуванням того, хто буде проживати в кімнаті і чим можна займатися в приміщенні. Наприклад, занадто яскраві шпалери не підійдуть для спальні, але стануть відмінним варіантом для дитячої кімнати, а коричневі шпалери для кабінету будуть нудно виглядати в їдальні.

Гармонія

І не забувайте, що колір стін повинен гармоніювати з іншими деталями інтер'єру:

  • кухонним гарнітуром;
  • диванами;
  • столами;
  • шафами;
  • полицями і навіть фіранками.

Для тих, кому важко визначитися з відтінком, підійдуть бежеві шпалери для стін, які будуть доречні в будь-якій кімнаті. У цьому випадку вони стануть своєрідним тлом для інших декоративних елементів:

  1. ваз;
  2. статуеток;
  3. вазонів із квітами;
  4. свічників;
  5. подушок і т. д.

Примірка

Врахуйте, що будь-які шпалери потрібно обов'язково «приміряти» в тому приміщенні, в якому їх планується поклеїти. Просто прикріпіть до стіни кілька шматочків різних шпалер і поспостерігайте за ними в різний час доби. Зверніть увагу, як виглядають шпалери при денному і штучному світлі, наскільки змінюється їх відтінок - це дозволить уникнути розчарувань в процесі покупки.

Висновки

Пам'ятайте, що грамотний підхід до вибору шпалер - це перший крок до перетворення вашої квартири!

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: 10 причин,почему стоит ...
Наступна новина: Теплові насоси: основні ...

КОМЕНТАРІ