Традиційна vs нетрадиційна медицина: якому лікарю довірити своє здоров'я?

Традиційна vs нетрадиційна медицина: якому лікарю довірити своє здоров'я?

17.02.19 15:59 0 2436

Сьогодні народна медицина, вона ж нетрадиційна, дуже популярна в багатьох розвинених і країнах, що розвиваються. Люди з великою охотою відправляються до знахарів, сподіваючись на те, що «шаман» за маленькі гроші або зовсім безкоштовно вилікує все болячки.

Але в той же час є й спеціалізовані медичні установи, наприклад, клініка народної і нетрадиційної медицини "сестер Похмурських", де працюють кваліфіковані лікарі з усіма відповідними докуметами та правом займатися відповідною діяльнісю.

Представники традиційної медицини, тим часом, б'ють на сполох, із завидною постійністю стверджуючи, що від альтернативної медицини (яка не базується на науці) більше шкоди, ніж користі.

Традиції - вперед?

Традиційна медицина - найпопулярніша, вона застосовується у всіх країнах світу. Однак через те, що подібний метод лікування стає все дорожче, а медики так і не знаходять панацеї від деяких хвороб - пацієнти починають втрачати довіру до клінікам, сучасному обладнанню, кваліфікованих лікарів. При цьому незаперечним є факт того, що багато виліковуються від самих різних хвороб саме медикаментозним способом лікування.

Клінічне лікування спрямоване на те, щоб дати шанс на повне одужання пацієнта або продовжити йому життя навіть при таких важких захворюваннях, як онкологія, ВІЛ, менінгококова інфекція та інші.

На сьогоднішній день традиційна медицина поки лідирує за всіма показниками і параметрами.

Таємниця нетрадиційної медицини

За словами знахарів, нетрадиційна медицина пропонує комплексне і повноцінне лікування на відміну від медикаментозного. До цього дня в народі побутує думка, що великі «знахарі» застосовують під час своїх лікувальних процедур «надприродні» здібності, в тому числі, ясновидіння, магічну енергію та інші незвідані і невідомі людству космічні сили.

Нетрадиційна медицина є дуже широким напрямком. Вона включає в себе такі методи, як: гомеопатія - лікування на основі препаратів, які викликають у здорових людей симптоми прихованих хвороб, натуропатия, яка грунтується на вірі в теорію про те, що процеси в живих організмах можна пояснити з наукової точки зору і управляються особливої  надприродною енергією , «життєвою силою».

Натуропатія в себе включає:

  • ароматерапію;
  • голодування;
  • траволікування (фітотерапія) і так далі.

Цікавими напрямками народної медицини є:

  1. аюрведа - традиційна система індійської медицини;
  2. гіпнотерапія;
  3. магнітотерапія;
  4. популярна у всьому світі мануальна терапія;
  5. тибетська медицина.

Багато країн користуються державною підтримкою в питанні застосування альтернативної медицини. При цьому понад близько 30% населення країн, що розвиваються офіційно не має доступу до нетрадиційних методів лікування.

У той же час Китай, Корея і В'єтнам вирішили офіційно включити альтернативну медицину в систему охорони здоров'я. Хоча, інші країни ще довгі роки повинні доводити, що саме ці методи лікування ефективніше і безпечніше традиційних.

Багато людей, почувши слово «операція», відразу впадають в паніку, і не хочуть хірургічного втручання при лікуванні своєї хвороби. Саме тому багато хто виїжджає в далекий Тибет, щоб вилікується від недуги. Можна знайти чималу кількість відгуків людей з усього світу, які вилікувалися від різних захворювань, вдавшись до нетрадиційних методів лікування.

Наскільки популярна нетрадиційна медицина в світі?

  • Китай. У цій країні збирають дуже розвинена фітотерапія. На придбання лікарських зборів, в середньому, витрачається 30-50 % всіх грошових коштів, які виділяються на придбання препаратів.
  • Гана, Малі, Замбія і Нігерія. У цих країнах під час простудних і вірусних захворювань дітей в 60 % випадків застосовується нетрадиційна медицина.
  • Африканські країни. За даними ВООЗ в цих країнах породіллі займаються знахарі і лікарі.
  • Європа і Північна Америка. Більш ніж 50 % населення в країнах Європи і Північної Америки рано чи пізно вдавалися до допомоги знахарів або при захворюваннях намагалися лікуватися в домашніх умовах, вдавшись до народної медицини хоча б раз в житті. Цікавим фактом є те, що в деяких штатах США, Лондоні і в Південній Африці 75 % людей з ВІЛ і СНІД воліють альтернативні методи лікування замість того, щоб сходити до лікаря.
  • Канада. У цій холодній країні близько 70 % населення рано чи пізно вдається до альтернативних методів лікування.
  • Великобританія. Близько $ 230 млн. В рік йде на витрати, пов'язані з альтернативною медициною.

Свобода вибору

Безліч людей, які до цих пір не зверталися до лікарів, "хто проповідує" нетрадиційні методу лікування, з недовірою ставляться до них. При цьому самі не підозрюють, що вдома у себе все ж застосовують методи нетрадиційного лікування: полоскання травами при ангіні, інгаляції, застосування оцту або листа алое при травмах в якості знеболюючого і так далі.

Дія традиційних препаратів - більш ясна. Тут «хімія» допомагає боротися з тим чи іншим захворюванням, але що стосується нетрадиційної медицини, то в даному випадку багато хто стверджує, що люди, в основному, виліковуються від різних хвороб в результаті самонавіювання.

Практика показує, що нетрадиційна медицина допомагала встати на ноги або хоча б полегшити страждання хворим на рак, цироз печінки і іншими хворобами. Можливо, остаточно вони не виліковували, але якість їх життя в певній мірі поліпшувалося.

В інтернеті безліч користувачів діляться відгуками, історіями зі свого життя, розповідають про те, які чудодійні засоби, молитви, процедури їм допомогли позбутися болю або набуває хронічного характеру хвороби.

У європейських країнах при лікуванні нетрадиційною медициною акцент робиться на прибутку і на матеріальну складову. А в таких країнах, як Китай, Корея, В'єтнам будь-який бажаючий може одужати, знаходячи життєві сили, нові емоції.

Однак не слід забувати, що традиційна медицина "має у своїй скарбничці" чимало прикладів лікування багатьох серйозних хвороб за всю історію лікування. Не будемо забувати про пеніцилін і інші препарати, завдяки яким в минулому залишилися багато, раніше здавалися не виліковна хвороби.

У будь-якому випадку, як у традиційній, так і у нетрадиційної медицини є свої плюси і мінуси. Тому необхідно повністю ознайомитися з діяльністю лікаря, у якого хворого чекає вилікуватися, з методами лікування, які він застосовує, щоб не нашкодити своєму здоров'ю.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Теплові насоси: основні ...
Наступна новина: Cертифікат ТР ТC: Для чого ...

КОМЕНТАРІ