У Чернігові навчають енергоменеджерів медичних закладів з усієї області

У Чернігові навчають енергоменеджерів медичних закладів з усієї області

20.02.19 08:10 0 594
В Чернігові розпочався черговий тренінг «Енергоменеджмент у лікарнях» в рамках проекту «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях», що виконується німецьким товариством з міжнародного співробітництва GIZ за дорученням уряду Німеччини.

Відмінністю цього тренінгу від усіх попередніх є участь у ньому фахівців не тільки з Чернігова, а і з області, зокрема, з Городні та Ніжина. Також присутні енергоменеджери лікарень Житомира, Полтави, Києва, представники Мінрегіону та Держенергоефективності.

Слухачі цього разу розглядають питання:

* теорія енергоменеджменту лікарень; енергетичний бюджет та баланс установи, організацію енергомоніторингу та оцінку потенціалу енергозбереження;

* технічні знання про будівлі та обладнання;

* пошук фінансування на енергоефективні заходи.

Як ми вже розповідали раніше, цей проект GIZ у Чернігові полягає як у навчанні фахівців, так і у виконанні пілотного проекту – енергоефективній реновації Чернігівського пологового будинку за німецькими стандартами. Ці роботи заплановані на 2019 рік.

Перед цим у Чернігові в рамках проекту GIZ «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях» провели повний енергоаудит усіх міських лікарень.

Учасники обговорюють проблеми впровадження енергоменеджменту в лікарнянях, обмінюються досвідом.

Виступає енергоменеджер пологового будинку Володимир Вінницький.

Слово взяв фахівець дитячої поліклініки №2 Олександр Бут.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ