Керівників ОСББ закликали співпрацювати з комунальними підприємствами Чернігова у питаннях чистоти та благоустрою

Керівників ОСББ закликали співпрацювати з комунальними підприємствами Чернігова у питаннях чистоти та благоустрою

20.02.19 08:50 0 575
Питання дотримання правил благоустрою на території Чернігова традиційно обговорювалося 19 лютого, на розширеній нараді у міській раді. Начальник КП "Муніципальна варта" Віталій Хрустицький продемонстрував фотозвіт, де були зображені світлини з уже усунутими порушеннями, які обговорювалися минулого тижня, а також нововиявлені.

Цього разу більше зауважень щодо чистоти та порядку на території міста було до ОСББ та ОЖБК. До прикладу, на вул.Рокоссовського, 2 та 4-а - неприбране сміття та гілля біля багатоповерхівок, яке з'явилося після танення снігу, а на вул.Красносільського ще лежать ялинки, які й досі викидають мешканці після свят. На вул.Попудренка, 12 потрібно замінити паркан. Цю ж проблему треба вирішити й на вул.Шевченка, 53-в.

По деяким об'єктам, зокрема, де потрібно покращити інфраструктуру, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко дав кілька днів для вирішення виявлених проблем.

Начальник комунального підприємства «АТП – 2528» Руслан Волок повідомив, що зараз надходить багато скарг від мешканців житлових будинків, які обслуговує ОЖБК, щодо неприбраних новорічних ялинок та гілля. Він пояснив, що викинуті мешканцями новорічні ялинки, гілля та трава не є великогабаритним сміттям. Підприємство не має права приймати його на полігон. Для цього ялинки та гілля подрібнюються, й тільки у вигляді щепок можуть бути доставлені на полігон.

- Усі споживачі платять за вивіз сміття, включаючи й великогабаритне, коли воно вивозиться саме зі спеціалізованих контейнерних майданчиків. Прибирати на ваших прибудинкових територіях – ваша задача, - сказав Руслан Волок, звертаючись до керівників ОСББ. - Це не задача ЖЕКів чи АТП – 2528. Якщо ЖЕКи згодні виконувати ці роботи, потрібно укласти відповідні договори з ними.

Міський голова Владислав Атрошенко навів приклад європейського підходу до вирішення питання чистоти та благоустрою у дворах та на прибудинкових територіях.

- Якщо хтось викинув сміття на прибудинкову територію, управителям дається тиждень для самостійного його вивезення. Якщо ж за цей термін територія не буде прибрана, то приїжджатиме комунальна техніка, й виконуватиме ці роботи. Але після цього буде виставлений відповідний рахунок за виконані роботи. Я би хотів, щоб наслідком всього цього було чисте і прибране місто, - підкреслив Владислав Атрошенко.

Також міський голова закликав комунальні підприємства міста – ЖЕКи, АТП-2528 та «Чернігівводоканал» - мотивувати ОСББ до співпраці та укладання договорів. Для цього найближчим часом обговорять і узгодять ціни на відповідні послуги, які б влаштовували обидві сторони. У такому випадку, на думку очільника міста, можна буде контролювати якість та періодичність надання послуг. З іншого боку, через збільшення кількості наданих послуг можна одночасно буде знизити і ціну.

Виправлені зауваження, що озвучувалися минулого тижня

Нововиявлені випадки порушень правил благоустрою

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: cтартувала ...
Наступна новина: Утеплені школи,дитячі ...

КОМЕНТАРІ