Утеплені школи,дитячі садочки,медіатеки та шкільні автобуси – як змінюється освіта на Житомирщині. КАРТА ОСВІТИ ЖИТОМИРЩИНИ

Утеплені школи,дитячі садочки,медіатеки та шкільні автобуси – як змінюється освіта на Житомирщині. КАРТА ОСВІТИ ЖИТОМИРЩИНИ

20.02.19 09:02 0 566
Протягом останніх 3 років розвиток освіти на Житомирщині набуває все більшого розмаху.

Збільшуються видати на освіту, зростають заробітні плати вчителів, місцеві бюджети все активніше долучаються до фінансування освітніх проектів.

Про це інформує управління освіти і науки ОДА.

За три роки вдалося покращити матеріально-технічну базу та умови навчання.

Зокрема, у 2016-2018 роках в області утеплили 30 загальноосвітніх навчальних закладів, а також реконструювали 21 дитячий садочок.

Завдяки комплексному підходу у 14 утеплених школах наразі триває внутрішня реконструкція з урахуванням вимог нового освітнього простору.

У 2017-2018 роках на Житомирщині відкрили 27 сучасних медіатек. Це комфортні та технологічні простори, де учні можуть не тільки навчатись, але й відпочивати, отримувати корисну інформацію, обмінюватись думками із своїми однолітками.

Медіатеки створені за проектом, який презентувала дружина Президента України Марина Порошенко. Ремонт приміщення та закупівля обладнання й меблів здійснювалися за кошти обласного бюджету, а також місцевих бюджетів, які отримали фінансові ресурси завдяки реформі децентралізації.

Крім того, у минулому році опорні школи отримали комплекти обладнання для кабінетів природничо-математичного циклу. На вимогу голови ОДА Ігоря Гундича для отримання нового обладнання необхідно було зробити сучасні ремонти кабінетів, які проводили за кошти місцевих бюджетів. Було придбано 72 комплекти обладнання, 56 з них вже передані в опорні заклади. Інші комплекти школи отримають після закінчення ремонтів.

Аби забезпечити дітей із сіл якісною освітою, за минулі три роки на Житомирщині придбали 54 шкільні автобуси.

Завдяки новому транспорту діти із сіл можуть комфортно добиратися до опорних закладів, яких в області створено 60.

У 2018 році на Житомирщині створили 29 інклюзивно-ресурсних центрів у рамках впровадження ініціативи дружини Президента Марини Порошенко щодо розвитку інклюзії.

В ІРЦ фахові педагоги проводять комплексні оцінки дітей, розробляють рекомендації для програми навчання та особливостей організації психолого-педагогічної допомоги. Також проводять корекційно-розвиткові заняття.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі тривають ...

КОМЕНТАРІ