Плюси натяжних стель з тканини

Плюси натяжних стель з тканини

21.02.19 19:53 0 2794

Говорячи про натяжні стелі, ми в першу чергу уявляємо собі ПВХ-плівку. Однак є й альтернатива - тканинні натяжні стелі. У чому їхня відмінність від ПВХ-стель, чи варті вони своїх грошей і якого варіанту віддати перевагу? Тканинний натяжний потолок виготовляють з поліестеру, просоченого поліуретаном. Виходить дуже тонке, але міцне водостійке полотно.

Тканинні натяжні стелі коштують дорожче звичайних стель з ПВХ приблизно в 2-3 рази. Це мінус, але у них є і чимало переваг. І головне - структура поверхні. Якщо натяжна стеля з ПВХ виглядає саме як натяжна стеля, то тканина, завдяки текстурі, візуально не відрізняється від справжньої штукатурки. Її матова фактурна поверхня створює враження ідеально вирівняної стелі. Саме тому тканинні натяжні стелі виглядають дорого і їх часто вибирають для оформлення розкішних інтер'єрів.

Види тканинних натяжних стель

Якщо виробництвом ПВХ-плівки займається маса компаній, то вибір виробників тканинних натяжних стель обмежений. Найбільш відомими і шанованими виробниками полотен для таких стель є Clipso, D-Premium (Descor):

  • Тканинні натяжні стелі Clipso виробляються у Франції і Швейцарії (тут базується головний офіс компанії). Тканина цих стель легка, але щільна, її поверхня відрізняється яскраво вираженою фактурою. Цей бренд виробляє стелі класу «люкс» за відповідною ціною. В асортименті компанії є і спеціальні звукоізоляційні стелі, і полотно для вологих приміщень, і навіть стелі з антибактеріальним і брудовідштовхуючими покриттям. Однак покупці відзначають, що останнім часом продукція цієї компанії втратила в якості (при збереженні високої ціни).
  • Полотно D-Premium (Descor) проводиться в Німеччині. Ці стелі більш гладкі, ніж Clipso. За відгуками покупців, тканинні стелі D-Premium (Descor) бездоганні і з точки зору якості, і з позиції декоративності. У каталозі компанії є і звичайне гладкоокрашенних полотно, і полотно з дрібними блискітками, яке виглядає особливо оригінально. При найвищій якості стелі D-Premium (Descor) коштують відносно недорого.

Експлуатаційні характеристики

Незалежно від того, де натяжні стелі з тканини зроблені, вони мають певні відмітними властивостями:

  1. Безпека. Тканинні натяжні стелі зроблені з синтетичних матеріалів, але вони абсолютно безпечні для здоров'я, не виділяють токсичних речовин і позбавлені неприємного «хімічного» запаху.
  2. Термостійкість. Натяжні стелі з тканини не деформуються під впливом високих і низьких температур і не втрачають своїх якостей в температурному діапазоні від -40 до +80 o С.
  3. Міцність. Такі стелі витримують навіть пряме попадання пробки від шампанського або кинутий дитиною м'яч. Вони в 15-20 разів міцніше стель з ПВХ-плівки.
  4. Довговічність. Щільна тканина не провисає з роками, в кутах не народжуються складки і зморшки.
  5. Хороша звукоізоляція. Тканинні стелі володіють набагато кращими звукоізоляційними показниками, ніж стелі з ПВХ.
  6. Простота монтажу. Встановити тканинний натяжна стеля навіть простіше, ніж стеля з ПВХ-плівки.
  7. Вогнестійкість. Всі натяжні стелі відповідають стандартам пожежної безпеки, оскільки не підтримують горіння.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Stroy-Bassein: главные ...
Наступна новина: Несколько советов о том,как ...

КОМЕНТАРІ