Як зняти арешт з майна накладений ДВС?

Як зняти арешт з майна накладений ДВС?

21.02.19 23:04 0 2113

Накладення арешту на майно, здійснене державною виконавчою службою, в зв'язку з виконавчим провадженням позбавляє можливості розпорядитися своєю власністю. Розглянемо цю ситуацію на прикладі того, як снять арест ДВС на майно у виконавчому провадженні, яке ще не припинено.

Так, в провадженні державного виконавця може бути рішення суду, яке присуджує з особи періодичні платежі (аліменти, щомісячну виплату в рахунок компенсації збитку та інші періодичні виплати). Такі виплати можуть бути встановлені до досягнення певного віку, дати або взагалі довічно. При цьому наявність поточної заборгованості може бути підставою для накладення державним виконавцем арешту як на все рухоме, так і навіть нерухоме майно.

Виникає логічне запитання: "Як бути в такій ситуації, і чи можна зняти арешт?".

У реальності така можливість є. Як встановлює Закон України «Про виконавче провадження», у разі незавершеного виконавчого провадження арешт на майно може бути знятий тільки за рішенням суду.

Цьому положенню кореспондують норми Цивільного кодексу України в частині права особи на свій розсуд володіти, користуватися і розпоряджатися майном. Також згідно з Конституцією України ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності, воно є недоторканним.

Таким чином, для зняття арешту потрібно подати позовну заяви до суду з зазначеним вимогою. При цьому неодмінно потрібно чітко прописувати найменування майна, коли та ким воно було накладено. Відповідачами тут є як орган виконавчого провадження, так і особа, яка стягує борг в свою користь. Для задоволення вимог потрібно довести відсутність на момент прийняття рішення суду у вас заборгованості, а також намір і далі виконувати рішення суду, в тому числі наявність доходу, або іншого майна, яке може забезпечити виплату заборгованості й надалі.

Дещо складніше буде зняти арешт, якщо він накладений в рамках виконавчого виробництва, де присуджено до виплати всю суму одночасно, але як говоритися: безвихідних ситуацій не буває.

Щоб реалізувати свої майнові права, швидко і безболісно зняти арешт з майна, рекомендую звертатися до професіонала по даному виду юридичних послуг, що стане запорукою успіху у вашій справі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: В Тернополі нового ...

КОМЕНТАРІ