Чернігів витрачає більше власних коштів на медицину у порівнянні з іншими містами

Чернігів витрачає більше власних коштів на медицину у порівнянні з іншими містами

22.02.19 09:25 0 555
Уточнені цифри щодо фінансування галузі охорони здоров'я у Чернігові оприлюднили на ранковій нараді у міській раді 19 лютого.

Видатки на галузь складаються із субвенції державного бюджету, а також власних коштів, якими місцева влада дофінансовує те, на що не вистачає державних грошей. Ці кошти йдуть на зарплати медичному персоналу, комунальні послуги для лікувальних закладів, видатки на їх утримання (без капітальних видатків).

За даними фінансового управління Чернігівської міської ради, минулого року видатки на охорону здоров'я у Чернігові склали 436 млн грн. Це більше, ніж, приміром, у схожих за потенціалом із нашим містом Сумах, Житомирі, Чернівцях та Ужгороді. При цьому Чернігів направив на медичну галузь 132 млн грн, що також більше, аніж у перерахованих містах, у Миколаєві та в Одесі.

У 2019 році ця тенденція збережеться: Чернігів планує направити на дофінансування медицини 113 млн грн із потрібних на галузь 516 млн грн.

Якщо порівняти розмір видатків міст на охорону здоров'я у перерахунку на 1 мешканця, то Чернігів знову ж таки один із лідерів. У 2018 році цей показник складав 452,6 грн, у 2019 на рівні 570 грн.

- За наявною у нас інформацією, місто Чернігів практично є лідером серед міст, співставних за потенціалом, щодо витрачання власних коштів на медичну галузь. Приміром, якщо порівняти із Житомиром, то Чернігів направляє більш як удвічі більше, - прокоментував наведені дані міський голова Владислав Атрошенко.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Минулого року на ...
Наступна новина: Тернопільські діти-сироти ...

КОМЕНТАРІ