Житомирщина: з березня понад 300 тисяч пенсіонерів області отримуватимуть більші пенсії

Житомирщина: з березня понад 300 тисяч пенсіонерів області отримуватимуть більші пенсії

22.02.19 13:38 0 1133
З 1 березня 2019 року в Україні проводитимуть перерахунок та осучаснення пенсійних виплат. Так понад 300 тисяч, або 82% пенсіонерів Житомирської області можуть розраховувати на підвищення пенсії.

За попередньою інформацією перерахунок пенсії з 1 березня 2019 року проведуть для 315 тисяч пенсіонерів, що становить 82% від їх загальної кількості (382,8 тис.). Середній розмір підвищення виплат очікується в сумі 162 грн. На ці цілі спрямують додатково понад 51 млн грн. Про це повідомляє департамент праці, соціальної та сімейної політики ОДА.

— «Після постанови КабМіну про перерахунок пенсійних виплат будуть відомі більш конкретні цифри. Поки очікується збільшення пенсій на 17-20%», - зазначає заступник начальника Головного управління пенсійного фонду України в Житомирській області Світлана Антонюк.

З 1 березня 2019 року в Україні відбуватиметься осучаснення та автоматичний перерахунок пенсійних виплат. За інформацією Кабінету Міністрів України, у результаті осучаснення розмір пенсій зросте на 17-20%. Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко наголошує, що починаючи з цього року, пенсії будуть перераховуватися щорічно в автоматичному режимі. Відтепер щороку 1 березня буде проводитися осучаснення пенсійних виплат. Це вперше за останні 5-7 років гарантуватиметься осучаснення пенсій всім категоріям громадян.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У центрі Тернополя ...
Наступна новина: В Тернополі звернення ...

КОМЕНТАРІ