На Тернопіллі вшануймо разом пам'ять Героїв Небесної сотні. Місце зустрічі 20 лютого на площі Героїв Євромайдану

На Тернопіллі вшануймо разом пам'ять Героїв Небесної сотні. Місце зустрічі 20 лютого на площі Героїв Євромайдану

22.02.19 12:49 0 3020
20 лютого – це день, який назавжди змінив хід історії і став переломним у Революції гідності. Українці вшановують пам'ять полеглих Героїв Майдану. Цього дня 2014 року на Інституцькій вулиці в Києві силові підрозділи режиму Януковича розстрілювали протестувальників. Всього за день було до ста жертв, яких назвали «Небесною Сотнею».

Герої Небесної сотні з Тернопільщини... Шестеро наших земляків: Олександр Капінос, Тарас Слободян, Назар Войтович, Василь Мойсей, Ігор Костенко та Устим Голоднюк. Вони загинули в серці столиці, виборюючи право на свободу вибору для українського народу. Віддали найдорожче — життя. За те, що хотіли жити у вільній, самодостатній та незалежній країні.

З того часу минуло п'ять років… наш обов'язок поважати їх подвиг та продовжувати те, за що вони боролися. Наш обов'язок увічнення та вшанування їх пам'яті. Тож зробімо це разом у середу, 20 лютого, на площі Героїв Євромайдану біля пам'ятника, встановленого на честь загиблих Героїв Небесної сотні. Там відбудеться мітинг-реквієм та покладання квітів до пам'ятника.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 32 громади Житомирської ...

КОМЕНТАРІ