Понад 300 представників творчої інтелігенції Житомирщини підписали звернення для продовження реформ

Понад 300 представників творчої інтелігенції Житомирщини підписали звернення для продовження реформ

22.02.19 11:05 0 727
На Житомирщині понад 300 представників творчої інтелігенції – письменники, актори, артисти, художники, музиканти – підписали звернення для продовження реформ в Україні, які розпочав Президент.

Про таке рішення заявили культурні діячі Житомирщини 21 лютого.

За словами начальника управління культури та туризму ОДА Тетяни Парфентієвої, за минулі 4 роки відбулось чимало визначних подій у духовному та культурному житті Житомирщини:

* відкриття відреставрованого театру у м. Бердичів;

* відновлення будинку культури у м. Малин;

* розроблені 3 концепт-дизайни для оновлення Житомирського музично-драматичного театру ім. І.Кочерги, Музею природи та історії, Лялькового театру;

* відкриття меморіальних дошок для амбасадорів та історичних постатей області – Олега Ольжича та Миколи Сціборського;

* проведені десятки музичних фестивалів;

* створений Обласний туристично-інформаційний центр, який розкриває туристичний потенціал Житомирщини.

Підтримала цю позицію і директор Житомирського театру музично-драматичного театру Наталія Ростова: «Цьогоріч ми проводимо 75 театральний сезон, а будівлі театру уже 55 років. І лише нещодавно був розроблений проект реконструкції приміщення, за яким цьогоріч планують розпочати будівельні роботи».

У свою чергу керівник Житомирської філармонії ім. с. Ріхтера Тетяна Руденька підкреслила, що саме завдяки безвізу талановитим артистам значно простіше брати участь у міжнародних конкурсах та фестивалях.

— «Ми, представники творчої інтелігенції, звертаємось до національно свідомих, патріотично налаштованих українців, від яких залежить духовна, територіальна та економічна незалежність нашої України. Настав час скласти іспит на національну зрілість і дати відповідь на питання, яке у всі часи, у всі віки було актуальним: Хто ми є? Куди йдемо? Отож тримаймо руку на пульсі держави. Невже марним виявився шлях Європейського вибору, мобілізації нації у зв'язку з агресією Путіна на сході, регенерація армії, прагнення убезпечити себе в НАТО, найуспішніша реформа децентралізації, щойно прийнятий Закон про нову українську школу, наша духовна незалежність – Томос, угода про асоціацію – безвіз. Це далеко не всі реальні справи останніх часів. Попереду ще багато справ!», – йдеться у зверненні.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ