Після опалювального періоду родини Житомирщини зможуть отримати додаткові кошти від перерахунку субсидій

Після опалювального періоду родини Житомирщини зможуть отримати додаткові кошти від перерахунку субсидій

24.02.19 09:05 0 568
Із березня домогосподарства області, які оформили субсидію у 2018 році, не лише отримуватимуть готівку для оплати комунальних послуг, а й зможуть частину коштів витрачати на власні потреби, якщо економитимуть енергоресурси.

Крім цього, у квітні частина субсидіантів зможе отримати додаткові кошти від перерахування субсидії за опалювальний період.

Про це сказав директор департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА Юрій Прокопець, коментуючи процес монетизації субсидій.

За його словами, жителі області, яким призначена субсидія з початку опалювального сезону у 2018 році, отримають «живі кошти» – монетизовану субсидію за лютий:

* із 04 березня – пенсіонери разом пенсіями – через Укрпошту або на банківську картку (залежно від способу одержання пенсій);

* із 12 березня – всі інші одержувачі субсидій – через Ощадбанк – на банківський рахунок, який потрібно буде відкрити.

Ці кошти жителі отримають для того, аби самостійно оплачувати вартість комунальних послуг. І якщо людина зекономила тепло, газ, світло чи воду, на які держава виділила субсидію, то після сплати комуналки, залишок коштів можна витратити на власний розсуд, а не повертати державі.

Також після завершення опалювального сезону – наприкінці квітня 2019 року відбудеться перерахування субсидій для тих жителів, які проживають у будинках без лічильника.

— «На опалення для будинків, які не мають лічильників, є коефіцієнт споживання тепла. У зв'язку із різними погодніми умовами, коефіцієнт може бути меншим. Тому в кінці опалювального періоду до органів соцзахзисту надають дані щодо перерахунків розміру плати за послугу з централізованого опалення і таким чином може бути перерахунок субсидій жителям області. І ці кошти будуть зараховані у готівковій формі на особисті рахунки», – зазначив Юрій Прокопець.

Тобто, якщо у домогосподарства субсидія була нижчою, ніж потрібно, а це залежить від соціальних норм споживання, тарифів та доходу домогосподарства – домогосподарства отримають кошти на власні рахунки.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Владислав ...
Наступна новина: У Тернополі встановлено ...

КОМЕНТАРІ