В Житомирській області вперше за 55 років розпочнеться реконструкція будівлі театру ім. І. Кочерги

В Житомирській області вперше за 55 років розпочнеться реконструкція будівлі театру ім. І. Кочерги

24.02.19 10:26 0 1154
Будівлі Житомирського обласного українського музично-драматичного театру імені І. Кочерги цьогоріч виповнюється 55 років. Вперше за цей час розпочали роботи над проектом реконструкції.

Про це зазначила директор театру Наталія Ростова 21 лютого, під час брифінгу творчої інтелігенції щодо підтримки реформ.

— «Ми святкуємо свій 75-й театральний сезон, а у цьому році будівлі театру виповнюється 55 років. І лише за державні кошти робиться проектно-кошторисна документація на реконструцію. 55 років не звертали увагу на найбільший культурний заклад Житомирщини, а зараз іде велика робота. Сподіваюся, що наш театр стане сучасним, комфортним для глядача, одним з найкращих в Україні», – зазначила керівник театру.

За словами начальника управління культури та туризму ОДА Тетяни Парфентієвою, планується зробити театр сучасним, комфортним, з необхідним технологічним наповненням, але саму будівлю змінювати не будуть, адже це об'єкт культурної спадщини.

Це технічне оснащення сцени, яка крутиться, сучасний звук, освітлення, вхідна група, історичний куточок про театр та сучасний простір кафетерію.

Планується, що будівельні роботи розпочнуть вже у 2019 році.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Монетизація субсидій: ...

КОМЕНТАРІ