Децентралізація дала фундамент,на якому можна будувати єдину соборну європейську державу,- Ігор Гундич у Глибочицькій ОТГ

Децентралізація дала фундамент,на якому можна будувати єдину соборну європейську державу,- Ігор Гундич у Глибочицькій ОТГ

24.02.19 09:35 0 647
Перспективний план розвитку на 2019-2021 роки затвердили жителі Глибочицької ОТГ разом із головою ОДА Ігорем Гундичем. В амбітних планах громади - ремонт доріг, будівництво спортивних майданчиків і навіть встановлення сонячної електростанції.

Глибочицька ОТГ приєдналася вже до більшості громад області, які затвердили свої перспективні плани розвитку на три роки. Проекти для реалізації обговорили та затвердили під час виїзного засідання Ради регіонального розвитку області 22 лютого. Нагадаємо, що із новими "символами" змін, які будуть втілювати у 2019-2021, визначилися Станишівська та Тетерівська громади.

Голова ОДА Ігор Гундич наголосив, що перспективні плани розвитку кожної громади дають можливість створити та затвердити реальний план розвитку всієї області.

— "Чітко розумію, що тут зібралися люди, які взяли активну участь у процесі об'єднання громади. Видно, що вдалося зробити багато. Адже після процесів децентралізації, які розпочалися в країні, органи місцевого самоврядування змогли отримати ті фінансові ресурси, яких раніше жоден сільський бюджет не мав. Так область за три роки отримала інфраструктурну субвенцію на об'єднані територіальні громади - понад 350 млн грн", - сказав Ігор Гундич.

За словами голови ОДА, обраний шлях децентралізації дав поштовх до розвитку громад. ОТГ отримали фінансову можливість приймати рішення щодо того що, коли і де робити.

— "За останні три роки ми змогли розпочати одну з найвдаліших реформ в країні. Це той фундамен, на якому можна будувати єдину соборну європейську державу", - наголосив Ігор Гундич.

Нові "символи" змін, що увійшли до перспективного плану розвитку Глибочицькій ОТГ на 2019-2021 роки, обрали жителі громади:

* капітальний ремонт доріг: між селами Гадзинка-Нова Вигода та Київ-Чоп (під'їзд до Житомира), поточний ремонт доріг Студениця-Городенка та Студениця-Руденька;

* реконструкція (ефективна термомодернізація) із встановленням сонячної електростанції Глибочицького ліцею;

* будівництво спортивних майданчиків із штучним покриттям в с. Глибочиця, Березина, Гадзинка, Студениця, Кмитів, Великі Кошарища;

* кабінет хімії, біології, географії, фізики, математики для Глибочицького ліцею;

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Муніципальна няня: що це ...
Наступна новина: В Тернополі затверджено ...

КОМЕНТАРІ