Головні переваги телекомунікаційних шаф

Головні переваги телекомунікаційних шаф

27.02.19 14:20 0 1216

Фактично, сучасна телекомунікаційна шафа є головним сполучним вузлом більшості складних структурованих кабельних систем (СКС), виходячи з ряду своїх технічних переваг. Таким чином, дуже важливо, щоб вона відповідала всім основним вимогам цієї кабельної системи.

Однією з головних переваг комунікаційної шафи є впровадження в неї систем терморегуляції та вентиляції, що особливо актуально для роботи активного обладнання з великою тепловіддачею. Тому, для кожної конкретної мети застосування потрібно підбирати найбільш оптимальний варіант.

Завдяки стрімкому розвитку серверних шаф, зараз існують різні конструкційні варіанти. Найбільш популярними є комплексні шафи, модульні або настінні варіанти (до речі, придбати їх можна на сайті https://vago.ua/telekommunikatsionnye-shkafy-i-stojki/wall-enclosure-vagos-tc/).

Сучасні телекомунікаційні шафи мають різноманітні моди, які відрізняються за специфікою свого призначення, габаритам, набору елементів комплектації, а також функціональними можливостями.

Більшість сучасних моделей мають надійні системи енергопостачання, контролю температури, а також моніторингу стану підключених пристроїв.

Серед основних переваг шаф, можна виділити такі, як:

  • можливість компактного розміщення обладнання і доступ до нього;
  • надійна та міцна конструкція шафи при відносно невеликій вазі;
  • просте та зручне розміщення підключень;
  • впровадження систем дистанційного керування і контролю систем шафи;
  • захист від несанкціонованого доступу;
  • можливість впровадження всієї інформації з датчиків шафи в центральну систему контролю;
  • зручна та проста експлуатація систем серверної шафи;
  • оптимальні габарити для найбільш ефективного розміщення в обмеженому просторі приміщення;
  • наявність додаткових функцій пов'язаних з експлуатацією обладнання;
  • розбірна та мобільна конструкція;
  • високий ступінь захисту і великий термін експлуатації;
  • можливість інтеграції з додатковими елементами СКС;
  • можливість високоефективної технічної підтримки.

За якими критеріями потрібно вибирати телекомунікаційну шафу?

У більшості випадків використовують шафа стандартної ширини - 19 дюймів, або 482,6 мм. Інші параметри габаритів вимірюються в юнітах (1U = 44,45 мм). Висота підлогової серверної шафи може становити до 47U. У свою чергу настінна модель, як правило, має висоту - до 18U. Таким чином, шафа є альтернативою телекомунікаційних стійок.

Найчастіше серверні шафи обладнані додатковими пристроями для зручного розміщення підключень і комутаційного обладнання. Як правило, найчастіше - це сітчастий лоток, який застосовується в основному в шафах з великими габаритами, перфорований короб, а також кабельні фіксатори, організатори, додаткові панелі.

Також дуже важливими параметрами є можливість адаптації шафи під розміщення тих чи інших пристроїв і обладнання.

Сучасні виробники акцентують свою увагу ще й на таких факторах, як:

  1. тепловіддача;
  2. рідке охолодження;
  3. зменшення кількості споживання електрики;
  4. удосконалення конструкції.

У своїй основі, такі параметри необхідні для вирішення спеціальних функціональних і технічних завдань, і в цьому їх особливість.

Система водяного охолодження є в своєму роді є новаторською, і тому зараз більшість виробників віддають перевагу розробці саме їй. Зараз вже розроблені і починають активно застосовуватися відкритий і закритий тип такої системи.

Таким чином, сучасну телекомунікаційну шафу можна впевнено вважати одним з найбільш оптимальних варіантів, для застосування в складних промислових і локальних структурних кабельних системах. Виходячи з цього, сучасний ринок наповнений різноманітними модельними рішеннями, кожне з яких спрямоване на вирішення тієї чи іншої технічної задачі. Тому питання вибору телекомунікаційного шафи в деяких випадках вимагає граничної уваги.

Телекомунікаційна шафа, не дивлячись на свій пасивний характер, є дуже важливим фактором для ефективної роботи будь-якої СКС, в цьому і полягає її призначення.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Что нужно знать о ...
Наступна новина: Переваги кутових шаф

КОМЕНТАРІ