Особливості та переваги лазерного гравірування

Особливості та переваги лазерного гравірування

28.02.19 20:39 0 1711

Гравірування була відома людству дуже далеко. Археологи знаходили предмети, прикрашені вигравіруваними зображеннями, які відносяться до III тисячоліття до нашої ери. Звичайно, тоді для гравіювання використовувався найпримітивніший інструмент, на зразок загострених паличок з бронзи та інших матеріалів. З тих пір технологія, звичайно, зазнала колосальних змін, але сама гравірування продовжує користуватися популярністю.

Сьогодні з її допомогою наносять логотипи та інші символи на сувеніри, гаджети, шкіряні аксесуари, роблять написи на подарунках і ювелірних прикрасах, прикрашають дзеркала і скляні двері в будинках. Малюнки і написи наносять на шкіру, метал, пластик, скло, камінь.

Способи гравіювання

Найпопулярнішими способами гравіювання зараз є:

  • механічний;
  • лазерний.

Механічне гравірування наноситься спеціальним верстатом з фрезою. Це більш простий і дешевий спосіб, але він поступово залишається в минулому, оскільки має ряд мінусів. Наприклад, таким верстатом можна нанести зображення на увігнутий або опуклий предмет, тільки на плоский. А площа зображення обмежується розміром самого пристрою.

Найбільш сучасною і досконалою технологією гравіювання сьогодні заслужено вважається лазерна. Вона поступово змінює механічне гравіювання. Це спосіб нанесення картинки на поверхню за допомогою потужного лазерного променя. Вона робиться дуже швидко, що підвищує продуктивність. Технологія дозволяє робити зображення будь-якої складності з високою роздільною здатністю на практично будь-яких поверхнях. Це робиться за допомогою спеціальної комп'ютерної програми. У неї вноситься зображення і задаються його параметри, зокрема, розмір малюнка або напису, глибина і ширина різу.

Потужний лазер під час роботи пропалює матеріал, створюючи малюнок. Відзначимо, що лазерне гравіювання підходить навіть для тендітних і тонких матеріалів, оскільки в процесі нанесення зображення відсутній механічний вплив з поверхнею. Крім того, сам предмет під час роботи не гріється, а значить, не деформується. До речі, якщо вас цікавить лазерна гравировка в Одессе, тоді замовити її можна на вул. Велика Арнаутська 15 в будівлі "Промбудпроект".

Різновиди установок для лазерного гравіювання

Сьогодні існує два основних види лазерних гравірувальних установок:

  1. газові;
  2. твердотільні.

Перші використовуються для роботи по дереву, шкірі і склу. А твердотільними гравіруються малюнки на металах. Одним з плюсів лазерного гравірування є довговічність. Малюнок на поверхні протримається стільки ж, скільки проживе і сам предмет.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Ланцюгові електропили: ...
Наступна новина: Vector: новий «емоційний» ...

КОМЕНТАРІ