Vector: новий «емоційний» робот-помічник для дому від Anki

Vector: новий «емоційний» робот-помічник для дому від Anki

28.02.19 20:44 0 1654

Письменники-фантасти давно передбачили, що в один прекрасний день ми почнемо купувати роботів, які згодом будуть ставати членами сім'ї, але до сих пір цього не сталося - якщо ви, звичайно, не знайшли сердечну прихильність до послужливому андроиду Aleos або всезнаючому голосовому помічнику Amazon Alexa.

Новий гравець на ринку робототехніки Anki готовий зайняти нішу компаньйонів роботом-малятком Vector з ознаками емоційного інтелекту. Більш детальну інформацію про цей девайс можна прочитати в статті "Что такое anki робот?" на сайті  https://android-robot.com/.

По суті Vector - це гібрид асистента і робота-тварини, а зовні - «дитя» головних персонажів мультфільму WALL-E. Компактна машинка пересувається по будинку на коліщатках з гусеницями, має руку-ківш як у бульдозера, а на його маленькій «голові», яка може рухатися вгору і вниз, оформлення дисплея дуже схоже на «обличчя» суперкомп'ютера Єви, подружки Валлі.

Ви обов'язково полюбите це личко: творці робота Vector зробили так, що його величезні зелені очі можуть радісно збільшуватися, примружуватися, зображати суворість або зневіру; фахівці Anki наймали аніматорів, щоб зробити міміку робота максимально виразною.

На перший погляд, Vector схожий на попереднє дітище компанії Anki, Cozmo - але схожість тільки зовнішня: Cozmo все ж був дитячою іграшкою, а Vector здатний стати повноцінним сімейним компаньйоном з власним характером і почуттям гумору. В основі емоційного відгуку робота закладені алгоритми штучного інтелекту і система самонавчання, на підставі якої Vector розпізнає і реагує на навколишню дійсність. Органами почуттів служать йому HD-камера, чотири мікрофони, лазерний сканер і інфрачервоні сенсори для навігації по дому, а мозком - процесор Qualcomm Snapdragon, який часто встановлюють в смартфони.

З точки зору функціональності, Vector - це Alexa на колесах: точно також він збирає для вас будь-яку інформацію за запитом, підключаючись до мережі через Wi-Fi; при цьому всі призначені для користувача дані залишаються в «голові» робота, забезпечуючи необхідний рівень приватності налаштувань.

Планується, що міні-робот «Вектор» вийде в роздрібну продаж 13 жовтня за ціною в 250 доларів, а в даний час Anki приймає попередні замовлення через Kickstarter (кампанія зібрала вже понад мільйон доларів - в два рази більше спочатку заявленої мети) - там першим покупцям він обійдеться в 199 доларів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Особливості та переваги ...
Наступна новина: Дома из клееного бруса: ...

КОМЕНТАРІ