Вибираємо вуличні світильники для заміського будинку

Вибираємо вуличні світильники для заміського будинку

02.03.19 19:52 0 3216

Вуличні світильники здатні перетворити заміський будинок і присадибну ділянку. Всього кілька джерел світла - і сад буде виглядати набагато привабливіше. Декоративне підсвічування клумб і дерев, фонтанів і водойм, веранди і фасаду будинку, доріжок і містків - варіантів організації освітлення дуже багато. Але підсвічування ділянки потрібна не тільки для краси. Грамотно розташовані функціональні світильники, що висвітлюють в'їзд, парковку, сходи і доріжки, зроблять вашу заміську резиденцію безпечної і зручної. Як вибрати уличные светильники і на що звернути увагу? Нумо розбиратись!

Види вуличних світильників

Вибір освітлювальних приладів для вуличного використання величезний. Вуличні світильники можна класифікувати по безлічі критеріїв.

Наприклад, по важливість справ виділяють декоративні і функціональні світильники. Перші зазвичай не дуже потужні, їх основне завдання - підсвічування декоративних елементів - клумб, дерев, статуй. Другі ж відрізняються більшою потужністю і використовуються для підсвічування доріжок, сходів, покажчиків, парковок.

За місцем установки світильники діляться на фасадні, використовувані для підсвічування стін і прилеглої до них території, і ландшафтні, що застосовуються для освітлення території саду. Їх можна розміщувати уздовж доріжок, закріплювати безпосередньо в грунті.

За типом установки вуличні світильники бувають:

  1. Настінні - кріпляться на стіні як звичайні бра і використовуються для підсвічування частини стіни.
  2. Підвісні - кріпляться до стелі веранди або до стіни за допомогою кронштейну, можуть використовуватися для освітлення веранди або доріжки навколо будинку.
  3. Торшерні - представляють собою стовп з ліхтарем нагорі. Це класична форма вуличних світильників. Використовуються для освітлення великої площі, зазвичай їх розміщують уздовж садових і під'їзних доріжок.
  4. Вбудовувані - монтуються безпосередньо в сходи, в стіни будинку, в бордюри навколо клумб, іноді - в садові доріжки. Їхнє світло може створювати декоративний ефект, але основна функція таких світильників - розмежування простору.

Також існує класифікація за типом вбудованих в світильники джерел світла. Великою популярністю користуються світильники з газорозрядними лампами. Вони відрізняються дуже великою потужністю, їх використовують для освітлення великих територій.

Популярними є і моделі з ксеноновими лампами. Вони дуже яскраві і могутні, дають чистий білий світ. Люмінесцентні лампи в якості джерела світла недорогі і при цьому вельми яскраві. Затребувані при організації ландшафтного освітлення та вуличні світлодіодні світильники. Вони виключно довговічні, але при цьому й коштують чимало.

Окремо варто виділити світильники на сонячних батареях - екологічний (і економічний!) Вибір. Днем сонячні батареї акумулюють енергію, а ввечері використовують її для освітлення ділянки.

При виборі варто також врахувати матеріал корпусу:

  • Металеві світильники виглядають стильно, це нев'януча класика ландшафтного освітлення. Якщо метал корпусу стійкий до корозії, то він прослужить дуже довго - металеві ландшафтні світильники не бояться перепадів температур і примх погоди.
  • Керамічні вироби дозволяють втілювати найдивовижніші дизайнерські ідеї, вони також стійкі до впливу зовнішнього середовища.
  • Дерев'яні світильники гарні, але примхливі і вимагають постійного догляду - дерево потрібно полірувати, просочувати мастиками, очищати від пилу та ін.

На окрему увагу заслуговує питання технологічності світильника. Останнім часом поширені вироби з датчиком руху. Такі освітлювальні прилади дозволяють заощадити енергію, оскільки вони включаються тільки тоді, коли датчик фіксує рух. Це ще і зручно, так як вам не доведеться включати і вимикати їх вручну. Але у таких світильників є і мінус - датчики реагують на будь-який рух, і лампа включається, варто повз неї пролетіти птиці або пробігти кішці.

Існують моделі з можливістю дистанційного керування. Зручна функція, що дозволяє вам вмикати і вимикати освітлення, не виходячи з дому чи з машини. Можна підібрати вироби з вбудованими програмами освітлення. Досить один раз запрограмувати світильники, і вони самі будуть включатися і вимикатися в певний час.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Які переваги дає оренда ...

КОМЕНТАРІ