Будівельний пісок - як вибрати потрібний?

Будівельний пісок - як вибрати потрібний?

03.03.19 19:43 0 2151

Будувати без піску сучасні люди ще не навчилися. За походженням розрізняють наступні види цього матеріалу: кар'єрний, річковий, митий і сіяний. Кожен вид має свою сферу застосування. Щоб підібрати необхідний варіант, варто розібратися в технічних характеристиках кожного. А розповість нам про це співробітник ООО ”КАРЬЕР”, в якій безпосередньо можна замовити якісний пісок (детальніше смотрите здесь).

Річковий пісок

Це досить рідкісний матеріал, оскільки видобувається в руслах річок. Він відрізняється чистою однорідною структурою без будь-яких домішок. Це робить річковий пісок практично універсальним матеріалом. З його допомогою виготовляють високоміцні бетонні конструкції, будують дороги, обробляють фасади і навіть готують суміші для вирощування різних рослин.

Кар'єрний пісок

Такий пісок характеризується наявністю домішок. Крім піщаних зерен в структурі матеріалу присутній 5-7% дрібних каменів і глини. Дуже добре підходить для створення кладки і штукатурного розчинів, а також використовується в дорожніх роботах.

Митий пісок

Це кар'єрний пісок, промитий водою. Завдяки спеціальному обладнанню кількість домішок в ньому знижується на 0,3-0,5%. Очищений таким чином матеріал ідеальний для створення високоякісного бетону і цегли, оздоблювальних і штукатурних робіт, а також для ландшафтного дизайну.

Сіяний пісок

Промивання не завжди очищає пісок повністю. Найкраще з цією метою справляється просіювання. Цей спосіб не тільки видаляє зайве, а й сортує матеріал за розміром. Таким чином, виходить однорідна структура, яка підходить для створення різних розчинів і бетонних сумішей, головне завдання яких - стійкість до вологи, морозу і іншим погодних умов.

За розміром піщинок (зерен) пісок поділяють на такі групи:

  1. дуже невеликий - менше 0,7 мм;
  2. тонкий - 0,7-1,0 мм;
  3. невеликий - 1,0-1,5 мм;
  4. середньої крупності - 2,0-2,5 мм;
  5. великий - 2,5-3,00 мм;
  6. підвищеної крупності - 3,00-3,5 мм;
  7. дуже великий - більше 3,5 мм.

Щоб забезпечити міцність конструкції, підвищити зносостійкість і довговічність, однією розмірної групи недостатньо. Необхідно використовувати суміш на основі великих, середніх і дрібних зерен. Завдяки одночасному застосуванню піску різного розміру в розчині практично не буває пустот, а це значить, що побудована конструкція буде дуже міцною і надійною.

Піскогрунт

Ще однією варіацією кар'єрного піску є піскогрунт. Він відрізняється підвищеним вмістом глини (від 15 до 50%). Такий пісок підходить для вирівнювання і відсипання ділянки, будівельних і дорожніх робіт. Порівняно низька вартість робить даний матеріал незамінним для масштабних проектів.

Піщано-гравійна суміш (ПГС)

Назва «піщано-гравійна суміш» говорить сама за себе. Крім піску в даному матеріалі переважають досить великі шматочки гравію. Існує природна і збагачена ПГС. Перша містить мінімум 10% і максимум 95% гравію. Її призначення - дорожні роботи і дренажні системи. У збагаченої суміші крім гравію є й інші елементи. Такий варіант використовується у виробництві залізобетонних конструкцій і при проведенні дорожніх робіт.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Які переваги дає оренда ...
Наступна новина: Danaper: високоякісне ...

КОМЕНТАРІ