ABS пластик: основні переваги

ABS пластик: основні переваги

07.03.19 16:15 0 5249

АБС пластик з'явився порівняно недавно, проте на сьогоднішній день є одним з найбільш популярних матеріалів у виробництві техніки і побутових приладів, а, останнім часом, його почали активно використовувати для 3Д друку. Ви запитаєте: "Чому?". Саме про це ми і поговоримо далі.

ABS пластик: що він собою представляє?

Якщо порівнювати його з тієї ж пластмасою, то АБС пластик може похвалитися підвищеною зносостійкістю, а також стійкістю до впливаю навколишнього середовища. Отже, якщо говорити про те, що представляє собою АБС пластик, то це ніщо інше, як ударо- та термостійка смола, отримана шляхом кополімеризації унікальних компонентів. В даному випадку це поєднання кращих якостей і характеристик акрилонітрилу, бутадієну та стиролу. Властивості даного матеріалу здаються ідентичними звичайній пластмасі, проте це тільки на перший погляд.

abs пластикГоворячи про відтінки, слід зазначити, що АБС пластик відрізняється жовтуватим підтоном + він абсолютно непрозорий. Однак сучасні виробники за рахунок включення деяких компонентів і унікальної технології обробки навчилися отримувати абсолютно прозорий матеріал, що зробило його ще більш популярним й істотно розширило сферу виробництва.

Важливо розуміти, яким би не був початковий відтінок АБС пластика, його вдасться з легкістю змінити, а все завдяки піддатливості колоруванню. Поєднання бутадієну та акрилонітрилу дійсно унікальне, адже за рахунок нього вдається домогтися небувалої міцності, а одночасно з цим і пластичності, що також розширює сферу застосування матеріалу і дозволяє з його допомогою замінити більш дорогі і великовагові матеріали, наприклад, метал.

АБС пластик легко трансформується, піддається формуванню, з нього виходять всілякі форми і конфігурації, при цьому експлуатаційний характеристики як і раніше залишаються на висоті.

У промисловості цей матеріал найчастіше представлений в гранульованому вигляді, саме тому спрощується процес його транспортування і зберігання. Гранульований вид дозволяє за рахунок додавання різних композитів отримувати сополімери, наділені певними якостями і характеристиками.

Переваги

Про переваги даного матеріалу можна говорити нескінченно, тому далі ми розглянемо найбільш цінні та важливі з них. А саме:

  1. Хімічна інертність. Цей матеріал стійкий до впливу кислот і лугів, продуктів нафтопереробки.
  2. АБС пластик розчиняється виключно в обмеженій кількості матеріалів.
  3. Стійкість до впливу вологи.
  4. Ударостійкість.
  5. Простота обробки та можливість приймати будь-яку форму, зберігаючи при цьому всі заявлені характеристики та властивості.
  6. Довговічність.
  7. Рівна поверхня (при бажанні можна добитися світловідбиваючої глянсової поверхні або ж, навпаки, абсолютно матової.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Как правыльно выбрать ...

КОМЕНТАРІ