Очільник Тернополя у прямому ефірі представив звіт про виконання бюджету за 2018 рік

Очільник Тернополя у прямому ефірі представив звіт про виконання бюджету за 2018 рік

08.03.19 08:03 0 525
Відповідно до Статуту територіальної громади міста Тернополя кожного року міський голова Сергій Надал звітує про свою роботу перед жителями міста на відкритій зустрічі, окрім того, раз в рік доповідає про виконання бюджету на сесії міської ради та здійснює публічне представлення звіту про виконання бюджету у прямому ефірі місцевого телеканалу.

Відтак, 26 лютого 2019 року міський голова представив звіт про виконання бюджету міста Тернополя за попередній рік у прямому ефірі телекомпанії «TV-4», під час якого тернополяни мали можливість заслухати інформацію про усі доходи та видатки міського бюджету за звітний період, поставити власні запитання міському голові або залишити коментарі під прямою трансляцією ефіру в мережі Facebook.

Під час розмови Сергій Надал зазначив що за 2018 рік із запланованих 2 429 млн. грн до бюджету Тернополя надійшло 2 450,7 млн. грн доходів, що відповідно становило 100, 9% виконання річного плану.

«Збільшення бюджету міста зумовлено і додатковим податковим надходженням, і збільшенням бази оподаткування, адже, як і в минулих роках, основним бюджетоутворюючим податком в 2018 році став податок з доходів фізичних осіб, обсяг якого становив 751, 9 млн. грн. У порівнянні з 2017 роком, надходження ПДФО за звітний період зросли на 134, 7 млн. грн (22%), що зумовлено підвищенням заробітної плати у 2018 році та збільшенням кількості працюючих громадян у Тернополі, - зазначив очільник Тернополя. - Крім того, вагомим джерелом надходжень до міського бюджету залишається податок на майно, який включає в себе плату за землю, транспортний податок та податок на нерухоме майно. Надходження від нього у 2018 році склали 123,3 млн. грн., надходження від єдиного податку - 200,1 млн. грн, акцизного податку - 127,7 млн. грн, а за рахунок плати за надання інших адміністративних послуг до бюджету міста у 2018 році надійшло 25,8 млн. грн. Відповідно, більшість з тих завдань, які ми ставили перед собою на початку 2018 року щодо надходжень з податків та зборів, виконані та перевиконані».

Міський голова відзначив, що в структурі дохідної частини бюджету переважали також і міжбюджетні трансферти, які склали 1 115,3 тис. грн. Зокрема, кошти від медичної субвенції у 2018 році надійшли у розмірі 184 млн . грн, від освітньої субвенції – в сумі 274,3 млн. грн, а субвенція соціального спрямування склала 609,2 млн. грн. Додаткових 3 млн. грн. надійшло до міського бюджету від Байковецької та Великогаївської ОТГ за відшкодування медичних послуг, ще 4,9 млн. грн. – це компенсація від Великогаївської, Байковецької і Залозецької об’єднаних територіальних громад та Тернопільського району за відвідування незареєстрованих у Тернополі дітей міських закладах дошкільної освіти. Окрім того, при плані 652, 9 млн. грн., Тернопіль отримав субвенції з державного бюджету в сумі 650, 5 млн. грн., які, в основному, були спрямовані на соціальні сфери, на реалізацію проекту «Нова Українська школа», на виплату компенсацій за житло для військовослужбовців та на оплату за лікарські засоби.

«Загалом кошти, які надійшли до бюджету міста впродовж 2018 року, дали можливість виконати всі заплановані бюджетні і соціальні програми, проте через недофінансування Урядом, майже 50 млн. грн. з міського бюджету були додатково спрямовані на виплату заробітної плати освітянам та медикам, через що місто не змогло реалізувати у 2018 році цілий ряд запланованих інфраструктурних проектів з ремонту доріг, дворів, придбання транспорту та інших», - зазначив міський голова.

Під час звітування Сергій Надал також проаналізував видатки бюджету міста за 2018 рік, наголосивши, що 35% усіх видатків були спрямовані на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ та на оплату комунальних послуг і спожитих у звітному періоді енергоносіїв.

«846,2 млн. грн з бюджету міста було виділено та використано на утримання закладів освіти (83, 3 млн. грн з яких – на утримання закладів ПТУ, в яких навчається лише 20 % тернополян), на фінансування галузі охорони здоров’я спрямовано 286,6 млн. грн, що становить 11% від усіх бюджетних коштів, ще понад 284 млн. грн надійшло управлінню житлово-комунального господарства, а 47 млн. грн- на сферукультури та 37,2 млн. грн – на утримання закладів фізичної культури і спорту, - розповідає Сергій Надал. - Для потреб управління соціальної політики з міського бюджету використано 684, 6 млн. грн., з них 9,9 млн. грн. - на виконання міської програми «Турбота», на одноразову грошову допомогу малозабезпеченим – 3,6 млн. грн., на надання адресної безготівкової допомоги (компенсація коштів за комунальні послуги) – 1,3 млн. грн., за надання одноразової грошової допомоги громадянам, які відібрані на контрактну службу в ЗСУ – 1,5 млн. грн. та на відшкодування пільг ветеранам ОУН-УПА, репресованим, реабілітованим і воїнам-афганцям- в сумі 1, 2 млн. грн.».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Як працюють взаємні ...
Наступна новина: Голова Тернопільської ОДА ...

КОМЕНТАРІ