Чернігівські фахівці вивчають досвід Житомира у сфері енергозбереження

Чернігівські фахівці вивчають досвід Житомира у сфері енергозбереження

08.03.19 09:06 0 604
Підвищення енергоефективності бюджетних об'єктів Чернігова та інвестиційної привабливості міста залишається одним з пріоритетних завдань для наших фахівців. З метою обміну досвідом у цьому напрямку делегація від міста Чернігова бере участь у діалоговій платформі, що наразі проходить у місті Житомир. Захід проходить за підтримки проекту GIZ «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях».

Колеги із Житомирської міської ради поділилися досвідом щодо механізму стимулювання впровадження заходів з енергоефективності в бюджетних об'єктах та системи енергетичного менеджменту у рамках «Європейської енергетичної відзнаки». Отримання відзнаки є підтвердженням того, що у місті створено систему управління енергоефективною політикою європейського рівня, що підвищує інвестиційну привабливість міста.

Крім того, були організовані виїздина об'єкти, де реалізовані комплексні енергоефективні проекти з залученням кредитних та грантових коштів: Житомирська міська гімназія №3 та терапевтичне відділення центральної лікарні №1.

Участь у заході, окрім Чернігова, беруть представники Мінрегіону, Держенергоефективності, а також міст Київ, Хмельницький, Запоріжжя, Луцьк, Суми.

В свою чергу, представники нашого міста розповіли про досвід запровадження енергоефективних заходів у місті Чернігові, проведену роботу щодо залучення міжнародної фінансової й технічної допомоги.

Адже Чернігів має досвід співпраці з проектами українсько-німецького співробітництва (GІZ), Агенства США з міжнародного розвитку (USAID), НЕФКО, Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку.

Наприклад, у 2015-2017 роках реалізовано проект енергоефективної реновації нового корпусу ЗНЗ №11. Замінено вікна, утеплено фасад, замінено покрівлю з пласкої на шатрову. Заходи реалізовано у співфінансуванні державного фонду регіонального розвитку.

У рамках спільного з НЕФКО інвестиційного проекту «Підвищення енергоефективності ЗОШ № 5 та системи вуличного освітлення м. Чернігова» виконано заміну освітлення на енергоефективне на вулицях міста, встановлено 1185 LED світильників. В ЗЗСО №5 замінено вікна та утеплено фасад.

У рамках співпраці з проектом «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях», що виконується GIZ проведено енергоаудити усіх медичних закладів.

За власні кошти у 2017 році нашим містом проведено енергореновацію школи №35. Було замінено вікна та двері на енергоефективні, утеплено стіни, замінено освітлення. Скорочення споживання енергоресурсів становило близько30%.

Розпочаті роботи з термомодернізації будівель міської лікарні №1 (3-го поліклінічного відділення та 9-поверхового палатного корпусу). Проведено заміну віконних конструкцій на енергоефекні та разпочато роботи з утеплення зовнішніх стін.

Прес-служба Чернігівської міської ради за інф. Управління економічного розвитку міста
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопілля: «Процес ...

КОМЕНТАРІ