Тернопілля: «Процес об’єднання незворотній»,- Степан Барна під час зустрічі з головами ОТГ області

Тернопілля: «Процес об’єднання незворотній»,- Степан Барна під час зустрічі з головами ОТГ області

08.03.19 09:23 0 578
Обласна адміністрація є партнером об'єднаних територіальних громад у питаннях розвитку. Це відзначив очільник Тернопільщини Степан Барна під час зустрічі з головами об'єднаних територіальних громад. У ній також узяли участь керівники структурних підрозділів адміністрації.

«За останні роки у Тернопільській області утворилося 49 об'єднаних територіальних громад, які покрили 58,6% населення. Це говорить про те, що цей процес незворотній і буде продовжуватися», - зауважив голова ТОДА.

Також він додав, що впродовж 2019 року, відповідно до пріоритетів, визначених Президентом та Урядом України, потрібно завершити процес об'єднання територіальних громад через затвердження перспективного плану. Пропонується утворення самодостатніх та створення певних умов для вже діючих ОТГ.

«Той крок, який ми робимо зараз у напрямку бюджетної децентралізації дуже важливий. Оскільки внаслідок передачі органам місцевого самоврядування бюджетних повноважень, місцеві бюджети зростають. Збільшується й загальний фонд доходів всіх ліній бюджетів. Крім того, підтримка об'єднаних територіальних громад з боку держави теж досить потужна. Вона склала майже 347 мільйонів гривень, а це 577 реалізованих інфраструктурних проектів. У 2019 році плануємо спрямувати державну субвенцію на розвиток інфраструктури ОТГ на суму 97 мільйонів гривень», - зазначив Степан Барна.

Звертаючись до голів громад, він наголосив і на тому, що обласна влада готова працювати в напрямку реалізації проектів. Ресурси і з фонду регіонального розвитку, і з інших субвенцій, які дадуть можливість піднімати інфраструктуру об'єднаних територіальних громад.

Під час заходу обговорено найактуальніші питання ОТГ у сферах освіти, медицини, безпеки, агропромисловості та окреслено напрямки подальшої роботи.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівські фахівці ...
Наступна новина: Навіщо потрібна ...

КОМЕНТАРІ