Відпочинок на бердянській косі: що потрібно знати?

Відпочинок на бердянській косі: що потрібно знати?

08.03.19 20:54 0 2413

Бердянська коса відокремлює Азовське море від бердянської затоки. Вона розташована безпосередньо в межах міста Бердянська. Її довжина становить 18 км, а площа - 7 км2. Тут розташовано 70 оздоровчих закладів.

Серед них можна виділити: 45 баз відпочинку та пансіонатів, 8 санаторіїв, 17 дитячих та спортивно-оздоровчих закладів, які здатні одночасно прийняти до 15,000 чол.

Далі, ми розглянемо загальну інформацію і поговоримо про відпочинок на бердянської косі (до речі, більш детально про це ви можете прочитати на сайті iloveberdyansk.com.ua).

Історія і загальні дані

Найперші згадки про бердянську косу датуються 5 ст. до н. е. У той час її називали Агарським мисом. А після приєднання Кримського ханства до Росії в 1783 р, правобережжя Берди-річки стало російським. У 1827 році біля коси було засноване місто Бердянськ, що в майбутньому розширилося по всій її площі.

Бердянська коса - це частина Приазовського національного природного парку. Тут досить різноманітна флора і фауна:

  • > 350 різновидів вищих рослин (наприклад, занесені в Червону Книгу астрагал дніпровський, а також катран понтійський).
  • Тут мешкають: баклани, їжаки, куниці, качки, сороки, степові коти, лебеді, ласки, очеретянки, чайки, лисиці, чаплі, зайці, кулики.

Іхтіофауна також дуже велика. У морі живуть > 70 різновидів риб: тарань, бички, білуга, пеленгас, мідії, оселедець, дельфіни, камбала, язь, тюлька, шемя, голка, осетер, севрюга, кефаль, хамса, пузанок.

Відпочинок на бердянської косі

У територіальному плані Бердянська коса умовно ділитися на Ближню, Середню, а також Дальню. Відпочинок на бердянської косі вам точно сподобатися:

  1. На великій території (Ближня коса має ширину до 2 км) розміщена розвинена інфраструктура: величезна кількість готелів, санаторіїв, баз відпочинку, а також розважальних закладів. Біля затоки знаходиться дитячий табір «Червона Гвоздика» і Аквапарк. Уздовж моря від табору пролягають грязьові лимани. Ну а між ними і Азовським морем є родзинка - невпорядкований нудистський пляж.
  2. У місці закінчення ланцюжка лиманів, Ближня коса переходить в Середню. Вона дуже вузька, але має бази відпочинку й упорядковані пляжі + тут ​​практично немає приватного сектора.
  3. Ну а на Дальній косі розташувався малоповерховий приватний сектор, а також бази відпочинку.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Чернігів: Міська рада ...
Наступна новина: Суші-сети: в чому вигода ...

КОМЕНТАРІ