Історія виникнення штучних квітів

Історія виникнення штучних квітів

08.03.19 21:25 0 4631

Історія виникнення штучних квітів викликає інтерес у багатьох флористів-декораторів та у тих, хто визнає і любить штучні квіткові композиції та поодинокі букети. Навіщо почали виробляти штучні квіти, коли та де вперше цим почали займатися? Давайте розбиратись, а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://belany.com.ua/, в якому безпосередньо можна придбати штучні квіти оптом.

Штучні квіти: історія

В II - III століття до нашої ери: був зруйнований Карфаген, розширилася Римська імперія, відбулося відкриття Великого Шовкового шляху, спостерігалось процвітання Стародавнього Єгипту і Стародавнього Китаю. Саме з Китаєм і Єгиптом пов'язані перші згадки про появу штучних квітів. Стародавній Китай виготовляв шовкові штучні квіти, які дивували своєю витонченістю та красою. Але не тільки шовк був поширеним матеріалом для їх виготовлення, в багатих будинках прикрасою служили порцелянові та золоті квіти. У простіших оселях декором служили квіти з пір'я, глини, пергаменту й інших недорогих матеріалів.

Стародавні єгиптянки любили прикрашати свій одяг і волосся штучними квітами, природно квіти надавали їх власницям жіночності й привабливості, тому гречанки так само перейняли мистецтво прикраси квітами не тільки своїх нарядів, але й релігійних обрядів і свят.

В Європі в середні віки, такі країни як Італія, Іспанія та особливо Франція, яка диктувала моду всьому світу, розгорнули в великих містах перші великі майстерні з виробництва штучних квітів, які робили одяг вищої аристократії модним і дуже дорогим. Чому виготовлення штучних квітів була дорогим задоволенням? Тому що це була ручна праця, і, як відомо, дуже трудомістка й індивідуальна.

В кінці 18 століття штучні квіти стали виробляти промисловим способом, але вручну. Важка й досить шкідлива робота оплачувалася дешево, оскільки в основному ним займалися діти та жінки, а барвники, якими фарбували квіти з тканини або паперу містили шкідливі компоненти та природно були шкідливими для працівників.

Сьогодні нові технології виробництва штучних квітів дозволяють виробляти їх в масових масштабах, а абсолютно безпечні матеріали, на кшталт латексу, роблять їх ідентичними з натуральними оригіналами. Навіть при близькому наближенні користувач не завжди може відрізнити натуральну квітку від штучної.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Суші-сети: в чому вигода ...
Наступна новина: Установка Windows з виїздом ...

КОМЕНТАРІ