Чернігів: Як забезпечити «Масани» закладом культури? У міській раді озвучили проблему і запропонували рішення

Чернігів: Як забезпечити «Масани» закладом культури? У міській раді озвучили проблему і запропонували рішення

13.03.19 09:22 0 923
Про роботу та нагальні проблеми 9 закладів, підпорядкованих Управлінню культури та туризму Чернігівської міської ради, керівник цього міського управління Олександр Шевчук проінформував присутніх на міській розширеній нараді 12 березня.

Зокрема, він повідомив, що в колективах Міського палацу культури ім. Радченказагалом займається вже 1500 осіб. На МПК - це основний концертний майданчик міста, який активно розвивається, набуває сучасного обличчя.

Щодо інших закладів ситуація наступна. Усі дитячі музичні та мистецькі школи наповнені учнями та зайняттями максимально. Якщо перерахувати їх площу за нормами квадратних метрів на одного учня, то її навіть недостатньо. Часто школи не можуть прийняти всіх бажаючих. Їх учні щороку перемагають на багатьох мистецьких конкурсах.

Місто Чернігів утримує ці заклади і сприяє покращенню умов для їх роботи. Накриклад, Чернігівській музичній школі №1 імені Стефана Вільконського, де займаються 810 учнів, у минулому році було суттєво збільшено кошти на придбання музичних інструментів; зараз там ведуться будівельні роботи з прибудови нового навчального корпусу.

У той же час, по інших закладах є ряд проблемних питань. Зокрема, для Чернігівської музичної школи №2 ім. Є.Богословського(418 учнів), яка теж активно функціонує та розвивається у різних жанрових напрямах, наразі гостро стоїть питання капітального ремонту даху навчального приміщення.

Міська школа мистецтв(987 учнів) – має кілька напрямків навчання і є найбільшою як за кількістю учнів, так і викладачів. Також це єдиний навчально-культурний центр у мікрорайоні Рокоссовського. Але він знаходиться в пристосованому приміщенні колишнього дитсадка і через низку причин не має концертної зали, що зменшує можливості проведення яскравої та масштабної концертної роботи.

Чернігівська дитяча художня школа (153 учні)має високу затребуваність серед учнів, проте не має можливості задовольнити бажаючих, оскільки приміщення перебуває в оренді.

Палац художньої творчості дітей та юнацтва - єдиний осередок культури мікрорайону Шерстянка - задовольняє потреби різновікових категорій населення цього мікрорайону. У його колективах займається 516 осіб. Але приміщення - 1948 року, потребує невідкладного капітального ремонту та термомодернізації.

На жаль, на немає міського осередку культури в такому великому районі новобудов, як Масани. У тому числі, там немає бібліотеки, яка могла би стати інноваційним культурним простором для дітей та молоді, - зазначив Олександр Шевчук. – Вирішення цієї ситуації управління бачить у переведенні туди двох бібліотечних філій (з тролейбусного парку, доступ на територію якого для сторонніх обмежений, та з вулиці Курської).

Загалом Централізована бібліотечна система в Чернігові має 13 філій (зареєстрованих читачів – понад 33 тисячі).Але в сучасному світі вже змінилися стандарти функціонування бібліотечного простору. Тому відкрите питання оптимізації, модернізації як приміщень, так і змістовного наповнення роботи, - зазначив Олександр Шевчук.

Читайте також: Туристичний сезон у Чернігові: підсумки минулого року й початок нового

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі на вул. ...

КОМЕНТАРІ