Mobile SMARTS: що це таке?

Mobile SMARTS: що це таке?

13.03.19 12:33 0 1825

В сучасному світі, власники великих компаній будь-якою ціною намагаються зменшити людський фактор у своєму бізнесі. Визначальну роль в цьому відіграє автоматизація різноманітних процесів. Для цього використовується спеціалізоване програмне забезпечення .

Сьогодні ми розглянемо переваги автоматизації мобільних індустріальних завдань за допомогою програмного забезпечення (ПЗ) Mobile SMARTS від компанії Cleverence. А розповість нам про це співробітник компанії https://cleverence.in.ua/, яка безпосередньо займається інтеграцією та установкою ПЗ Клеверенс в Україні.

Mobile SMARTS: що це таке?

Mobile SMARTS - це такий спеціальний софт під мобільні пристрої по типу терміналів збору даних (це реальні ТЗД на Windows CE, Mobile і Android, Мікрокіоски / прайсчекери та інші гаджети аж до звичайних смартфонів і планшетів).

Програмна платформа Mobile SMARTS присутня на ринку вже більше 10-ти років. За цей час був пройдений великий шлях, особливо з огляду на те, що оновлення платформи виходять кожні 2-3 місяці.

В даний час число сфер застосування Mobile SMARTS просто величезне. Для прикладу це:

  • звичайні та роботизовані склади;
  • магазини;
  • виробництво;
  • конференції та виставки;
  • мобільна торгівля;
  • інвентаризація основних засобів;
  • облік майна (від банків до держустанов) та багато іншого, включаючи RFID.

На мобільному пристрої працює свій "товстий" клієнт, є свій сервер і готові засоби обміну даними з найбільш популярними обліковими системами, ERP та базами даних. Є засоби для розробників (щоб «допилювати» програму) і засоби адміністрування для сисадмінів (щоб налаштовувати та моніторити).

А навіщо взагалі для ТЗД потрібен якийсь софт?

Існує одна дуже конкретна задача, для якої обов'язково потрібен спеціальний софт на ТЗД - це робота за накладними без Wi-Fi. Є накладна, в ній перераховані товари та їх кількість. Потрібно сканувати штрих-коди з товарів, визначати по ним номенклатуру, виконувати звірку найменування та кількості з накладною.

Якщо є Wi-Fi, то всі інтелектуальні функції може виконувати «велика» складська або облікова система, яка працює на сервері. Ну а ТЗД буде просто сканувати й відправляти штрих-коди.

Якщо Wi-Fi немає, то ТЗД наданий сам собі, потрібно тримати на ньому локальну базу даних товарів і штрих-кодів. Якась самостійна програма на ТЗД повинна вміти працювати з накладними (прихід, відвантаження), впізнавати товари по штрих-коду, звіряти кількість.

Можна навести ще таку аналогію: онлайн-навігатор в картах, який працює через мобільний інтернет, і оффлан-навігатор з оффлайн-картами, якщо інтернету немає.

Заміною Wi-Fi може служити тільки другий співробітник, у якого є повний доступ до даних. Софт на ТСД замінює такого співробітника і автоматично надає працівнику всю необхідну інформацію на екран мобільного пристрою.

Чому не скрізь є Wi-Fi?

Є кілька хороших причин, чому десь може не бути Wi-Fi:

  1. приміщення ізольоване (морозильні камери, камери фарбування, цокольні поверхи);
  2. відкрита територія, де він може бути забороненим (пандуси завантаження / розвантаження, територія порту, автостоянка);
  3. Wi-Fi є, але тільки публічний, навіть є доступ до інтернету, але доступу в корпоративну мережу немає, щоб захиститися від злому (магазини, ресторани, точки обслуговування, готелі).

У майбутньому, напевно, в будь-якій точці світу буде захищений бездротовий доступ до мережі. Поки це не так, клієнти шукають шляхи вирішення своїх завдань в ситуації без Wi-Fi.

У чому заключаються переваги впровадження Mobile SMARTS?

Mobile SMARTS дозволяє дуже ефективно вирішувати такі завдання, як:

  • Вивантаження на пристрій бази даних сотень тисяч товарів і проводити в них пошук за частки секунди.
  • Дозволяє проводити пошук не тільки по шрих-коду, не тільки за кодом або артикулом, але і по частині назви або частини артикулу (при цьому підтримується трансліт).
  • Вміє порівнювати план / факт документів, навіть з урахуванням одиниць виміру.
  • Перевіряє пересортування по позиціях і кількості.
  • Дозволяє тут же реєструвати невідомі раніше штрих-коди, щоб потім перенести їх в облікову базу.
  • Дозволяє отримати накладну (завдання) безпосередньо з 1С, бази даних SQL або просто з файлу Excel.
  • Дозволяє завантажувати результати роботи безпосередньо в 1С, базу даних SQL або просто файл Excel.

І це все?

Ні, це тільки одна з ситуацій, в якій Mobile SMARTS буде ідеальним рішенням. В даний час це ПЗ використовується всюди, де тільки можна застосувати мобільний пристрій.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Гепатит С: возможно ли ...
Наступна новина: Саме затребуване медичне ...

КОМЕНТАРІ