Петро Порошенко поставив Чернігів у приклад

Петро Порошенко поставив Чернігів у приклад

16.03.19 11:07 0 1050
13 березня в Чернігові відбулося засідання Ради регіонального розвитку Чернігівської області, на якому головував і виступив Президент України Петро Порошенко. Мова йшла про шлях розвитку, який подолала Україна протягом останніх п'яти років. Наголошувалося на важливості збереження напрацювань у реформуванні країни та їх продовженні.

Серед досягнень Глава держави назвав відновлення економічного зростання, яке відбувається вже більше 12 кварталів поспіль. Отримання Томосу про автокефалію і створення Православної Церкви України, яка була визнана Вселенським Православ'ям, започатковану в 2014 році і підтриману українським Урядом та Парламентом децентралізацію, яка має очевидний успіх серед усіх реформ.

«Все це кардинально змінило всю нашу державу. Образно кажучи – на місці гасел і декларацій ми створили надійний фундамент для української держави. Церква є духовним фундаментом. Армія є безпековим фундаментом. Економіка є фундаментом добробуту українських громадян. Наголошую – все це було зроблено під час війни і відсічі російської агресії», - йшлося у виступі Президента України.

Про розвиток обласного центру йшлося у виступі чернігівського міського голови Владислава Атрошенка. З повним текстом цього виступу можна ознайомитися за посиланням.

Петро Порошенко кілька разів коментував виступ міського голови.

Зокрема, прикладом того, як змінюється Україна, Президент назвав суму коштів, яку місто Чернігів направляє в 2019 році в бюджет розвитку. Для порівняння: бюджет розвитку Чернігова у 2014 році становив 77 мільйонів гривень, у 2019 році - 700 мільйонів. Тобто за 5 років забезпечено зростання в 9 разів.

Також Президент України схвально відгукнувся про створення в Чернігові сучасного інклюзивно-ресурсного центру для допомоги дітям з особливими освітніми потребами.

Та особливо емоційно Глава держави відреагував на слова Владислава Атрошенка про те, що Чернігів має стати – а, можливо, і вже є – найчистішим, найохайнішим містом в Україні.

- Це є гарна амбіція, яку я хочу бачити. І не лише в очах міського голови, а й в очах усієї громади: гордість власним містом. Місто Чернігів – це є перлина України, це клас, це драйв, це туризм, це ІТ-сектор, це промисловий центр! І дуже-дуже гарний міський голова. І народні депутати звідси теж дуже добрі, - прокоментував Президент.

Також Глава держави запропонував разом обрати один об'єкт, який є найпотрібнішим для розвитку і про який мріють і місто Чернігів, і область. Якщо такий об'єкт оберуть, то Президент України готовий долучитися до того, щоби у стислі терміни були винайдені кошти і спільними зусиллями проект було втілено у життя.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Очільник Тернополя ...
Наступна новина: Відтепер виготовити ...

КОМЕНТАРІ