Флешка: що це таке та які в неї переваги?

Флешка: що це таке та які в неї переваги?

16.03.19 20:55 0 3919

Флешкою  називають пристрій, призначений для перенесення і зберігання інформації. Як правило, вона має маленький ковпачок, який захищає її видиму «робочу» частину (основний «мозок» приховано всередині корпусу). Ковпачка може й не бути: тоді металевий роз'єм «засувається» всередину корпусу за допомогою спеціального повзунка. До речі, придбати флешку за доступною ціною можна в інтернет-магазині goodram.kiev.ua/tags/fleshki-32-gb.

Додати щось ще до опису зовнішнього вигляду пристрою складно, тим більше що сьогодні воно може мати самі різні розміри і форми. Модними вважаються флешки оригінальної форми - від іграшкового каченяти до цілком реального на вигляд кишенькового ножика.

Цікавий дизайн дозволяє носити їх і в якості прикраси - наприклад, як брелок для ключів.

Варто дещо сказати і про зміст пристрою, а не тільки про його формі. Ось, наприклад, чому у такої маленької корисної штучки таке складне ім'я - USB-флеш-накопичувач?

Зі словом «накопичувач», начебто, все зрозуміло: завдання пристрою - запам'ятовувати (накопичувати) інформацію. Про поняття USB ми теж уже дещо сказали: це спосіб підключення пристрою, а, значить, і шлях передачі збереженої інформації з комп'ютера на флешку і навпаки.

А ось зі словом «флеш» треба розібратися. У перекладі з англійської воно означає «спалах».

Флеш-пам'ять - це дуже важливе і дуже популярне поняття в світі високих технологій. Головна перевага цього виду пам'яті - енергонезалежність. Це означає, що все записане зберігається навіть після відключення. Крім того, інформація, записана на флеш-пам'ять, може зберігатися десятки років і перезаписуватися тисячі разів.

Переваги флешки:

  1. Мабуть, найголовніша перевага - флешка вкрай проста у використанні.
  2. Записати на неї можна так само легко і швидко, як скопіювати інформацію з однієї папки в іншу.
  3. Причому, відкривається вона на будь-якому комп'ютері, сучасному телевізорі або DVD-плеєрі і для цього не потрібно ніяких додаткових пристроїв - тільки USB-роз'єм.
  4. Сучасні флеш-накопичувачі здатні «запам'ятовувати» дуже великий обсяг даних - до одного терабайта (1024 ГБ).
  5. Безумовна перевага, порівняно з CD і DVD-дисками - низьке енергоспоживання флешки. Це пов'язано з тим, що вона не є механізмом як таким - не має рухомих частин і не приводиться в рух в процесі роботи. Крім того, вона не потребує зовнішнього джерела живлення - їй вистачає того, що надходить через USB при підключенні.
  6. Для флеш-пам'яті абсолютно нешкідливо багаторазове і часте підключення до комп'ютера. Однак варто звернути увагу на такий момент як безпеку вилучення пристрою.
  7. Зараз багато сперечаються про те, чи так необхідно використовувати кнопку «Безпечне вилучення пристрою». Але існує думка, що «неправильне» витяг призводить до виходу з ладу USB-порту (роз'єму) або навіть до видалення збереженої на флешці інформації.
  8. Необхідно сказати і про таку властивість флешки як захист інформації. Ця можливість поки передбачена не в кожному пристрої. Однак вже сьогодні багато з них мають таку додаткову функцію.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ