Пояс для карате - індикатор майстерності бійця

Пояс для карате - індикатор майстерності бійця

18.03.19 14:28 0 2289

Пояс є невід'ємною частиною екіпірування бійця. Саме він відображає клас майстерності спортсмена. Для новачків і бійців середнього рівня пояса, як правило, особливо не відрізняються. Вони шиються з бавовни і мають поздовжні рядки. Вважається, чим їх більше, тим якісніший пояс.

Так, для початкового рівня зазвичай характерно наявність 6-7 рядків. Пояси з 8-9 рядками виготовляються для бійців просунутого рівня. Для допуску до участі в міжнародних змаганнях у продажу є спеціальні ліцензовані пояса, які відповідають стандартам Всесвітньої Федерації Карате (WKF).

Найважливішою особливістю поясів для спортсменів, що займаються єдиноборствами, є колір. Це той індикатор, який дозволяє зрозуміти ступінь майстерності бійця. Кожному учнівському та майстерському ступеню відповідає певний колір.

Далі, ми розглянемо класифікацію поясів, а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину  https://smai.com.ua/, в якому безпосередньо можна придбати собі пояс для карате одобрений WKF.

Пояс для карате: що потрібно знати?

В силу того, що карате має кілька різновидів, система класифікації поясів може мати варіанти. У цьому виді бойового мистецтва учнівські ступені звуться "кю", а майстерські- "дан". Ми пропонуємо для ознайомлення найпоширенішу градацію поясів. Саме її дотримується Японська Асоціація Карате (JKA):

  • Білий (9 кю);
  • жовтий (8 кю);
  • помаранчевий (7 кю);
  • зелений (6 кю);
  • червоний (5 кю);
  • синій (4 кю);
  • коричневий від світлого до темного (3-1 кю).
  • чорний пояс (1 дан і вище).

Білий пояс говорить про те, що людина тільки вступив на стежку навчання, він ще недосвідчений у бойовій майстерності і не має ніякого досвіду. Жовтий і помаранчевий асоціюються з умінням контролювати своє тіло, володінням стійками і виконанням в них рухів. Зелений символізує розквіт духу і навичок. Червоний передбачає якісну техніку рухів, високий рівень фізичної підготовки, а також вміння комбінувати удари і кидки. Володарі синього поясу навчилися гнучкості, як розумової, так і фізичної. Боєць з коричневим поясом вже фізично і духовно сильний спортсмен, готовий рухатися далі і ділитися своїм досвідом з початківцями бійцями.

Ну і звичайно ж вершина майстерності - це чорний іменний пояс. До нього прагне кожен новачок, але не всі здатні пройти цей складний шлях і стати справжнім майстром бойового мистецтва. Отримавши чорний пояс спортсмен не зупиняється на досягнутому, а продовжує рости, пізнавати, вивчати й застосовувати техніки минулого і сьогодення. Чорний пояс - це зовсім не кінець шляху, а тільки початок. Важливим моментом в цей тривалий період - це постійний самоаналіз і самовдосконалення.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Стоит ли инвестировать в ...
Наступна новина: Консультирование по ...

КОМЕНТАРІ