Історія та види багетів для картин

Історія та види багетів для картин

19.03.19 08:46 0 1716

Навіть сама вишукана картина може виглядати дивно та некрасиво. І причина нерідко криється в неправильно підібраній багетній рамі. У давні часи до вибору багета підходили дуже відповідально, його вважали своєрідним одягом для мозаїчних картин. У той час багети для рам використовувалися в якості декору і були схожі на декоративний бордюр. Далі, ми розглянемо історію цих виробів, а розповість нам про це співробітник багетної майстерні на Еспланадній в Києві: http://bagetmaster.com.ua/, де безпосередньо їх можна придбати.

Історія багета

Перші згадки про багетні рами з'являються в літературі Середньовіччя. У середньовічних книгах орнаментом багета відокремлювався текст від зображень, тим самим упорядковувалася структура сторінок. Звичний для нас багет з'явився тільки в епоху Відродження, коли набули поширення картини, написані маслом на полотні. Цей багет не просто обрамляв картину, він захищав живопис і продовжував його життя.

Види використовуваних матеріалів

Зараз багетной рамою називається спеціальна рейка з дерева з вирізаним профілем. Існує кілька різновидів багета:

  1. Класичний. Його, як правило, виготовляють з дерева, рідше - з пластику.
  2. Із простого профілю. Він може виконуватися як з дерева, так і з інших матеріалів (наприклад, металу, пластику, т. д.).

Дерев'яний багет

Як і раніше, сучасні багети найчастіше роблять з дерева. Воно й не дивно, адже цей матеріал має свій неповторний малюнок, а завдяки його унікальній текстурі можна виготовляти рами будь-якої складності. Крім того, дерево чудово поєднується з будь-яким видом живопису, а значить, картина в такому обрамленні буде виглядати гармонійно. Як правило, для виготовлення багетної рами використовуються тверді породи дерев, які потім можуть покриватися шпоном або залишатися в незмінному вигляді.

Пластиковий багет

Також останнім часом набули поширення багетні рами з пластика. Однак вони доречні не в кожному інтер'єрі. Наприклад, їх можна використовувати для фото, яке висить на стіні в кімнаті, оформленії в стилі хай-тек. Пластикова рама набагато дешевша дерев'яної, а якщо багет виконаний якісно, то його просто неможливо відрізнити від аналогічного виробу з дерева.

Підбір по параметрах

Розмір рами підбирається строго за розміром самої картини або фотографії. Дізнатися довжину багета нескладно, для цього необхідно ширину рами помножити на вісім і отриманий результат додати до суми чотирьох сторін картини.

Багетна рама повинна виготовлятися з сухої цільної деревини. Висоту й глибину рами підбирають суворо відповідно до тематики та кольорової гами зображення, адже багет повинен підкреслювати красу картини, а не відволікати від неї увагу.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Міністр інфраструктури ...

КОМЕНТАРІ