Значення підшипників в галузі машинобудування

Значення підшипників в галузі машинобудування

19.03.19 13:17 0 1498

У сучасному світі важко уявити будь-якої агрегат або вузол без використання підшипників. Це найбільш поширений елемент, який є невід'ємною частиною сучасних агрегатів і механізмів. Підшипники відіграють надзвичайно важливу роль у всіх сферах людського життя. Далі, ми розглянемо їх основні ріновиди та специфіку роботи, а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину http://impod.ru/, в якому безпосередньо можна купити підшипники оптом в Росії, Україні, Казахстані та Білорусії.

Залежно від специфіки застосування і призначення, виділяють такі різновиди підшипників:

  1. кочення (в свою чергу, поділяються на кулькові, роликові та голчасті);
  2. ковзання.

До складу підшипників входять внутрішні та зовнішні кільця, на яких розташовані доріжки кочення, і, безпосередньо, кульки та ролики, що призводять вузол або механізм в рух. Внутрішнє кільце з'єднується з валом, а зовнішнє закріплюється на спеціальних посадкових отворах. У зв'язку з тим, що функціонування підшипників пов'язано з особливо відповідальними машинами та механізмами, для їх виробництва використовуються виключно зносостійкі леговані види сталі (наприклад, шарикопідшипникова й хромована).

Міцність матеріалу, використовуваного для виробництва кульок повинна варіюватися в межах 61-65 одиниць за шкалою Роквелла. У разі, коли спостерігається надмірна тепловіддача з боку підшипника, це означає, що він повністю вичерпав свої експлуатаційні можливості, та, незабаром, їх доведеться замінити.

Специфіка роботи підшипників

Оптимальна температура роботи підшипників не повинна бути вище 120 градусів за Цельсієм. Особливо це правило стосується підшипників кочення, які при посиленому нагріванні знижують міцність під час відпустки. В даному випадку, притирання механізму, як правило, не відбувається. У зв'язку з цим, якщо неозброєним оком видно зміна звичного відтінку підшипника, необхідно вжити серйозних заходів до того, щоб він не вийшов з ладу найближчим часом.

Головним фактором, що безпосередньо впливає на ефективність роботи підшипника є його потужність, яку можна класифікувати як за величиною, так і за кутом функціонального навантаження. Більшість підшипників орієнтовані на сприйняття радіальних навантажень. Однак іноді застосовуються осьові та змішані навантаження.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Реалізацію екологічної ...
Наступна новина: Почему хорошая ...

КОМЕНТАРІ