Особи,які не сплачують аліменти,виконуватимуть у Тернополі суспільно корисні роботи

Особи,які не сплачують аліменти,виконуватимуть у Тернополі суспільно корисні роботи

21.03.19 09:10 0 611
Від 120 до 240 годин суспільно корисних робіт може призначити суд особі, у якої виникла заборгованість по сплаті аліментів за останні 6 місяців. Виконуватимуть такі роботи у Тернополі та у населених пунктах, які приєдналися до міста.

Як пояснює начальник управління економіки, промисловості та праці Тетяна Корчак, суспільно корисні роботи – це новий вид адміністративного стягнення, що полягає у виконанні порушником оплачуваних робіт. Перелік та види цих робіт визначила Тернопільська міська рада, яка і буде оплачувати кошти за їх виконання. Проте ці кошти підуть одразу на сплату аліментів на дітей, або на утримання одного з подружжя, батьків чи інших членів сім’ї, що встановлено у судовому порядку.

Перелік об’єктів, на яких можуть проводитись суспільно-корисні оплачувані роботи: територія парків, скверів, площ, спортивних майданчиків, дитячих майданчиків, зон відпочинку та туризму, вулично – дорожня мережа, тротуари, алеї, кладовища, територія населених пунктів, що приєдналися до Тернопільської міської територіальної громади та інші об’єкти комунального господарства.

Види робіт: ліквідація неорганізованих (стихійних) звалищ сміття, навантаження негабаритного сміття, гілля, очистка від снігу, ожеледиці, льоду тротуарів, зупинок громадського транспорту, прибирання території дитячих та спортивних майданчиків, прибирання від хмизу та гілок об’єктів, де проводились роботи із обрізки зелених насаджень та інші.

«Складати протоколи про вчинення порушення з несплати аліментів будуть державні виконавці, які і надсилатимуть їх до суду. Нагляд за виконанням рішень суду про оплачувані суспільно корисні роботи покладено на уповноважені органи з питань пробації, - додає Тетяна Корчак. – Якщо боржник буде ухилятися від виконання суспільно корисних робіт, то його можуть арештувати на 15 діб».

Довідка. 6 лютого 2018 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів». Цей Закон передбачає нові засоби примусового виконання рішень до боржника, який не сплачує аліментів більше, ніж шість місяців.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: АТП-2528 активно прибирає ...

КОМЕНТАРІ