Оздоблення будинку фасадними термопанелями

Оздоблення будинку фасадними термопанелями

21.03.19 20:47 0 1467

Ще зовсім недавно утеплення та оздоблення фасаду могли відбуватися тільки окремо один від одного. Для обробки використовувалися одні матеріали, а для утеплення інші. В даний час такий підхід продовжує широко використовуватися, і часто зовнішній вигляд будинку доводиться до досконалості, але в збиток тепла всередині нього. Звичайно, будинок в будь-якому випадку після утеплення можна додатково поштукатурити, викласти додатковою кладкою декоративної цегли або плитки, але в такому випадку з'являються неминучі труднощі та загострюються недоліки.

Однак не так давно з'явилася гідна альтернатива такому підходу, що дозволяє поєднати обробку й утеплення, а саме - термопанелі. Саме про них ми і поговоримо далі, а розповість нам про них співробітник компанії «РОЯЛ ФАСАД», яка безпосередньо виробляє термопанелі в Україні.

Будова та властивості фасадних термопанелей

Усередині термопанелей знаходиться пенополіуретановий утеплювач. На сьогоднішній день цей матеріал є лідером серед утеплювачів. Він бездоганно підходить для теплоізоляції та ремонту фасадів. Спінений пінополіуретан за властивостями теплоізоляції істотно перевершує пінополістирол, мінеральну вату та інші матеріали. Зовні захисну й декоративну функцію виконує облицювальний шар, який складається з клінкерної плитки. Це давно відомий, перевірений часом матеріал, який полюбився безлічі будівельників і замовників завдяки широкій колірній гамі, виразності й надійними захисними якостям.

Варто ще відзначити одну особливість матеріалу. Термопанелі є дифузійно відкритими, міцними та інертними. «Точка роси» знаходиться в межах обсягу утеплювача, що повністю вирішує проблему герметизації й вентиляції - вентильовані зазори з тильного боку фасаду не потрібні. Високоточне з'єднання панелей не дає утворюватися «містках холоду», цвілі або конденсату. Паз і гребінь по сторонам забезпечують водонепроникність при косому дощі. В результаті виходить не тільки бездоганний зовнішній вигляд, а й повноцінна теплоізоляційна система, яка зберігає не тільки тепло взимку, але й прохолоду влітку. Установка таких панелей окупиться вже через декілька років, так як теплозахист будівлі зросте в рази та ще й дозволить заощадити до 50 % коштів на опалення.

Переваги термопанелей:

  1. Незалежно від міцності та складу фасаду з штукатурки, рано чи пізно він почне міняти колір, тріскатися, а то й обсипатися. При використанні цегляної кладки або плитки створюються так звані «містки холоду», що руйнують стіну. Що ж стосується термопанелей, то вони позбавлені всіх перерахованих недоліків. Вони не змінюють колір, не обсипаються, забезпечують надійну термоізоляцію. Матеріалом для виробництва термопанелей є високоякісний поліуретан. На внутрішній поверхні такої панелі знаходяться спеціальні кріпильні пристосування, які дозволяють здійснювати монтаж в найкоротші терміни, при цьому зводячи до мінімуму будь-які дефекти монтажу.
  2. Фасадні термопанелі не вимагають спеціального догляду або складного очищення, витримують практично будь-які погодні умови, не вбирають вологу (відповідно їм не страшний ніякий грибок), вони «не цікаві» ніяким комахам, повністю екологічно безпечні. Саме тому, у приватному будівництві фасадні термопанелі зараз використовуються все ширше та активніше.
  3. Завдяки своїм унікальним властивостям, фасадні термопанелі здатні при мінімумі зусиль зробити ваш будинок красивим, теплим і міцним. Це рішення часто навіть називають інвестицією в майбутнє. Це цілком коректне формулювання, так як, встановивши панелі одного разу, ви згодом безперервно економите кошти на опалення, ремонт зовнішньої обробки або декорування.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Как женщине одеваться ...
Наступна новина: Нужно ли планировать ...

КОМЕНТАРІ