Чернігів: Двоповерховий довгобуд на Доценка продадуть з аукціону

Чернігів: Двоповерховий довгобуд на Доценка продадуть з аукціону

22.03.19 09:43 0 811
Недобудоване приміщення тяглової підстанції, розташоване по вул. Доценка, 22 (біля школи №12 і житлового будинку №24), продадуть з аукціону. Дана споруда є власністю міської громади. 21 березня депутати на сесії Чернігівської міської ради ухвалили рішення продати її, оскільки потреби в ній нема.

Тяглова підстанція будувалася на початку 1990-х для Чернігівського тролейбусного управління, але у 1993 році роботи припинили при 70% готовності. Пізніше, у зв'язку зі зміною пріоритетних напрямків будівництва міських тролейбусних контактних мереж, необхідність в об'єкті взагалі відпала. Не має потребі у такому об'єкті КП "ЧТУ" і зараз.

Будівля цегляна, двоповерхова, її площа 288,5 кв.м. Площа земельної ділянки при цьому об'єкті 0,1398 га.

Згідно з будівельними нормами, для зведення житлового будинку такої площі ділянки недостатньо. Відповідно до рішення міської ради, об'єкт продаватиметься із зобов'язанням до покупця «використовувати його як об'єкт соціального призначення та ввести в експлуатацію не пізніше ніж через 2 роки з моменту набуття права власності».

Обмеження у часі пов'язані з близькістю довгобуду до школи і побоюваннями, що новий власник може з якихось своїх причин надовго залишити споруду в нинішньому стані. А це небажано, бо недобудова приваблює дітей, які можуть там травмуватися, і є місцем збору антисоціальних елементів.

Відповідно до рішення міської ради, стартовою ціною цього об'єкта на аукціоні буде не балансова вартість, а експертна оціночна (якщо вона буде більшою). На балансова вартість споруди - 103,1 тис. грн.

Повна назва рішення - «Про внесення змін до переліку об'єктів комунальної власності територіальної громади м. Чернігова, що підлягають приватизації у 2019 році». Протягом п'яти робочих днів документ вже з внесеними на сесії суттєвими правками, з'явиться на веб-порталі міської ради в розділі «Нормативні документи».

Повний перелік усіх об'єктів комунальної власності міста і всіх об'єктів з їх числа, що пропонуються для приватизації в 2019 році, доступний на цьому ж ресурсі в розділі «Про місто» (підрозділ «Комунальна власність»).

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ