Міжнародна логістика: що це таке?

Міжнародна логістика: що це таке?

22.03.19 13:03 0 1208

Логістика міжнародних перевезень - це комплекс заходів з організацій ефективної схеми доставки товарів від виробника до споживача. Щоб здійснити перевезення з максимальною ефективністю, необхідна грамотна координація всіх етапів перевезення. Це особливо важливо у випадку з міжнародною логістикою вантажів, коли ланцюг перевезень перетинає державні кордони та потрібно враховувати ряд аспектів міжнародної торгівлі.

Сьогодні міжнародна логістика отримала досить широке поширення. Цьому сприяють процеси світової глобалізації, розвиток транспортних мереж і торгових відносин між країнами. Далі, ми поговоримо про основні цілі, завдання та тенденції міжнародної логістики, а розповість нам про це співробітник міжнародної транспортної компанії «Полфрост-Україна»: https://polfrost.com.ua/.

Цілі та завдання міжнародної логістики

Міжнародна логістика вантажів переслідує такі цілі:

  1. Організація перевезення вантажів з однієї країни в іншу.
  2. Забезпечення безпеки перевезення, оптимізація витрат часу, фінансових витрат і т. д.

Щоб логістична компанія успішно досягла цих цілей, необхідно вирішити безліч завдань - вибрати експедитора, розробити ефективний маршрут, який забезпечить швидку і доступну за ціною доставку, узгодити митні питання, організувати тимчасове зберігання на складі й т. п. Від того, наскільки ефективно пройдено кожен з етапів, буде залежати кінцевий результат.

Всі перераховані завдання необхідні для досягнення мінімальних термінів доставки та доступних цін за умови, що забезпечується повне збереження вантажу, що перевозиться. Основними учасниками системи міжнародних вантажоперевезень виступають компанії, які здійснюють транспортні послуги, фірми, що допомагають з митним оформленням, а також склади для тимчасового зберігання вантажів.

Сучасні тенденції в міжнародній логістиці

На поточному етапі розвитку міжнародну логістику вже не можна розглядати просто як вантажоперевезення, складування і митне оформлення. Сьогодні це складна система, яку було б правильніше назвати своєрідною концепцією ефективної організації потоків вантажів. При цьому потоки вантажоперевезень неможливо уявити без налагодженої системи управління інформаційними потоками. Інтернет служить в даній ситуації незамінним інструментом.

Без всесвітньої павутини було б неможливо забезпечити оперативність передачі інформації, узгодженість дій усіх учасників ланцюга вантажоперевезень. При грамотному використанні цих можливостей ефективність транспортування істотно зростає. Знижуються терміни на оформлення документів, швидка передача інформації дозволяє організувати оперативне управління та контроль. Сьогодні в практику ввійшло електронне декларування, багато транзакції вже відбуваються в режимі онлайн, тому зараз ми можемо говорити про розвиток «електронної логістики».

Зміни на ринку логістичних послуг

Розвиток технологій впливає на всі сфери діяльності та суттєво спрощує нашу роботу. На тенденції розвитку міжнародної логістики впливають також і особливості розвитку світового ринку в цілому. Однією з найпомітніших тенденцій тут виступає глобалізація. Логістіка міжнародних перевезень також схильна до впливу глобалізації. Це проявляється в зростанні конкуренції між виробниками товарів, а відповідно і між логістичними компаніями. До чого це призводить?

Теоретично, це повинно привести до підвищення якості послуг, що надаються, а в кінцевому підсумку - до підвищення якості життя населення в цілому. Конкуренція змушує виробників удосконалювати свої товари та послуги. І ми бачимо, що саме через конкуренцію на ринку компанії намагаються максимально знижувати витрати та підвищувати якість своєї роботи.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Колекційні фігурки для ...

КОМЕНТАРІ