Види складських послуг

Види складських послуг

22.03.19 21:21 0 1310

Усім виробникам продукції та торговим компанія просто не реально обітись без складування. Адже товпри десь потрібно зберігати, до моменту їх реалізації кінцевому споживачеві. Саме тому для них, як ні для кого іншого, є актуальними складські послуги. До них відносяться не тільки послуги складування та зберігання товарів. Це цілий комплекс робіт, пов'язаних з перевезенням, маркуванням, упаковкою, охороною, утилізацією вантажів і т. д. Далі, ми розглянемо основні види складських послуг.

Різновиди послуг зі складування:

  1. Вантажно-розвантажувальні роботи (як вручну, так і за допомогою спеціалізованої техніки, наприклад, вантажопіднімального крану або навантажувача).
  2. Крос-докінг. Це найбільш оперативний спосіб доставки вантажу до пункту призначення, що передбачає приймання та відвантаження товару безпосередньо на території складу, пропускаючи зону тимчасового зберігання. Використовується найчастіше при відвантаженні швидкопсувних товарів і при великій мобільності вантажів, коли потрібно регулярне поповнення складських залишків.
  3. Робота з відхиленнями за кількістю і якістю. Це різновид складської обробки вантажів, що включає в себе інвентаризацію, оформлення відхилень в первинної документації з метою подальшого аналізу їх причин і т. д.
  4. Упакування та перепакування продукції в ПВХ і ПЕ-плівку, бандажування з метою захисту від пошкоджень під час транспортування та під час завантаження / розвантаження, від негативного впливу навколишнього середовища або, навпаки, від впливу на неї вантажу.
  5. Стікерування. Це послуги складської обробки, необхідні для законної реалізації товару в роздрібних магазинах. Завдяки їм не тільки оптимізується процес подальшої обробки товарів на складі, але і забезпечується інформаційний супровід кінцевого споживача про властивості продукції.
  6. Робота з поверненнями. Це прийом від клієнтів товарів, що повертаються з тих чи інших причин (наприклад, минулі терміни реалізації продукції, претензії до продавця за якістю, помилка клієнта при складанні заявки, необхідність в гарантійному ремонті й т. д.).
  7. Облік серійних номерів. Він необхідний, коли кожна товарна одиниця має свій унікальний заводський номер.
  8. Партійний облік. Він застосовується, коли потрібно організувати окреме зберігання на складі кожної партії товарів. Даний метод дозволяє здійснювати моніторинг витрат партії продукції, не вдаючись до інвентаризації, забезпечує контроль за збереженням матеріальних цінностей, допомагає мінімізувати втрати товару.
  9. Управління запасами згідно з термінами придатності для продукції з обмеженим періодом зберігання (наприклад, продовольчих товарів). Завдяки даному виду складської обробки вантажів компанія може своєчасно організовувати заходи щодо зниження цін, а також складати план подальших закупівель і формувати заявки для постачальників.
  10. Комплектація / розкомплектація подарункових наборів будь-якої складності, наборів для проведення рекламних кампаній, з метою розсилок зразків продукції, фірмових сувенірів, привітання партнерів і клієнтів і т. д.
  11. Оформлення товарно-транспортної документації відповідно до вимог законодавства. Коректне ведення документації не тільки є запорукою правильного обліку процедури перевезення і зберігання вантажів, але і дозволяє уникнути непорозумінь при взаємодії з державними перевіряючими інстанціями.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ