Что таке бджолопакети,і в чому їх відмінність від бджолосім'ї?

Что таке бджолопакети,і в чому їх відмінність від бджолосім'ї?

25.03.19 10:12 0 3932

При розширенні пасіки, або для початку занять бджільництвом, необхідно придбати бджіл. Для цього існує кілька способів. Купити бджолопакет, бджолосім'ю або рій. З роєм все зрозуміло, а бджолопакетом або бджолосім'єю ні? Про їх відмінності ми й поговоримо в нашій статті, а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://uleyshop.com/pchelopakety.html, в якому їх безпосередньо можна придбати в Україні.

Відмінності бджолопакетів від бджолосімей

Бджолосім'я - це сім'я бджіл, яка перезимувала, грубо кажучи вже злагоджена сім'я, з маткою, бджолами різного віку, різної кількості, з льотною та робочою бджолою, трутнями, розплодом різного віку.

Бджолопакети - це практично невелика бджолина сім'я, яка повинна містити не меннее 1,2 кг бджіл, 3 кг корму і не менше 2 рамок розплоду - повноцінних рамок Дадана-Блатта розміром 435 * 300 мм. Крім того льотна бджола рідко потрапляє в бджолопакет, частіше при формуванні бджолопакетів в нього потрапляють бджоли які обсижують рамки з розплодом і з декількох рамок струшують бджіл додатково.

Бджолопакет повинен мати плодову бджолину матку, яка не досягла 2-х років. Таким чином він складається здебільшого з молодих бджіл, розплоду на виході, хорошої плодової бджолиної матки.

Бджолопакети для зручності транспортування, поміщаються в спеціальний легкий ящик, який виготовляється з ДВП, фанери, або гофрокартону. Бджолопакети можуть бути різними по комплектації - кількість розплоду і бджіл. Бджолосім'ю можна придбати в будь-який час року, а бджолопакети, як правило тільки навесні.

Переваги використання бджолопакетів в бджільництві

Популярність бджолопакетів серед бджолярів пояснюється їх наступними перевагами:

  1. бджоляр отримує молоду матку, яку не треба самостійно намагатися виводити;
  2. разом з комахами, обсиживали рамки, в пакеті попадаються льотні бджоли;
  3. пакети є кращим вибором для новачків, так як малий досвід догляду за бджолосімей може привести до її втрати.

При дотриманні правил догляду, шлях від бджолопакетів до сильної сім'ї короткий. Пасічнику надається можливість завести високопродуктивних бджіл витривалою породи.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Как раскрутить группу ...
Наступна новина: Голова Великогаївської ОТГ ...

КОМЕНТАРІ