В’ячеслав Негода: Агенція регіонального розвитку на Тернопільщині демонструє позитивні результати

В’ячеслав Негода: Агенція регіонального розвитку на Тернопільщині демонструє позитивні результати

25.03.19 13:20 0 1147
Перспективи становлення та функціонування Агенцій регіонального розвитку, як дієвого інструменту регіонального розвитку області, обговорили 21 березня під час круглого столу за участі першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України В'ячеслава Негоди і голови Тернопільської ОДА Степана Барни.

За словами В'ячеслава Негоди, регіони мають ефективно використовувати нові можливості і ресурси для розвитку, які стали доступними завдяки реформі децентралізації.

« ми продовжуємо напрацьовувати шляхи розвитку регіону, про що вже говорилося на засіданні Ради регіонального розвитку Тернопільщини за участю Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана 19 березня. Перед регіонами стоїть чітке завдання переходити до середньострокового планування, створювати регіональні стратегії, які відповідали б загальнодержавним планам. Лише спільно можемо забезпечити економічне зростання в країні», - зазначив В'ячеслав Негода.

Він також наголосив, що Мінрегіон розробив проект змін до законодавства, які мають спростити процес створення агенцій регіонального розвитку та підвищити ефективність їхньої діяльності. У той же час, В'ячеслав Негода підкреслив, що Агенція регіонального розвитку в Тернопільській області має усі передумови для якісної та продуктивної праці. Зокрема є підтримка та сприяння від обласної державної адміністрації, обласної ради та Мінрегіону.

«Тернопільщина була і залишається лідером з впровадження реформи децентралізації. Я пишаюся тим, що область за короткий період продемонструвала не лише покращення соціально-економічних показників, а й динаміку зростання заробітної плати, збільшила надходження до місцевих бюджетів та працює над залученням інвестицій», - підсумував перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

Більше фото: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1649804278456484

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Якою має бути ідеальна ...

КОМЕНТАРІ