Як підготувати новий чавунний або алюмінієвий казан до першого використання

Як підготувати новий чавунний або алюмінієвий казан до першого використання

26.03.19 17:36 0 3212

Перед проведенням прожарювання казан з чавуну необхідно, в першу чергу, очиститься від машинної олії та інших відходів, які були викликані виробництвом. Сіль гарно вбирає в себе залишки після першого етапу. Після обробки внутрішніх стінок рослинною олією на поверхні утворюється тонке олійне покриття, яка перешкоджає прилипанню продуктів до стінок при готуванні. Згодом воно тільки буде накопичуватись від страв, що готуються та надавати їм незначний, абсолютно унікальний, відтінок смаку та запаху нових страв. В процесі прожарювання бажано використовувати спеціальні терморукавички, які дозволять вам піднімати казан з вогню і ставити його назад.

Етапи проведення гартування:

  1. Протріть внутрішні стінки серветкою.
  2. Обполосніть водою і ще раз протріть серветкою.
  3. Поставте на вогонь.
  4. Нагріваючись, казан буде диміти - це випаровується машинна олія, що залишилося після виробництва.
  5. Прожарюйте, поки не побачите, що на дні зникли темні плями. Час для цього потрібен різний - все буде залежати від ступеня забрудненості казана, але зазвичай на це вистачає 1-1,5 години. Більше не потрібно - інше піде з другим етапом - прожарювання з сіллю.
  6. Зніміть з вогню і дайте охолонути до стану близького до температури (30-40 хвилин) приблизно 70-80 С (не надто гарячий, але і не дуже теплий). Важливо запамятати, що казан не можна остуджувати холодною водою - він може лопнути!
  7. Ще раз обполосніть казан з чавуну водою та протріть сухою серветкою, так ви видалите сажу
  8. Тепер потрібно прожарити казан сіллю - це природний адсорбент, який виведе з казана всі інші залишки виробництва:
  • розігріваємо
  • висипаємо в нього упаковку звичайної харчової солі (1-1,5 кг солі крупного помелу на казан місткістю 5-8 літрів)
  • так прожарюємо казан ще 1 годину, помішуючи сіль по стінках казана - сіль набуває бежевий відтінок
  • можна повертати казан на бік, щоб сіль лежала на стінці, а повертаючи казан, ви поступово обробите таким чином всю внутрішню поверхню не надто переймаючись тим, щоб помішувати
  • потім викидаєте сіль (в їжу вона тепер не годиться)
  • даємо охолонути та протираємо серветкою

        9. Обробляємо маслом:

  • заливаємо 1,5 склянки звичайного рафінованої олії (кількість масла зазначено для казана 5-8 літрів)
  • нагріваємо масло до моменту, коли воно нагріється, але не почне диміти (цей нюанс залежить від масла, тому можна просто добре розігріти казан, якщо розжарити казан, то масло може спалахнути, тому тримайте температуру вогню помірну), можна розподілити масло по стінках термостійким пензликом, розливаючи з дна або рівномірно розгойдуючи казан таким чином змастити всю внутрішню поверхню казана. Ця процедура триває 10-12 хвилин.
  • Потім потрібно дати казану з чавуну охолонути, злити масло і просто протерти серветкою.

прожарювання солі в казані з алюмініюЯк прогартувати алюмінієвий казан?

В першу чергу відповімо на питання "Навіщо гартувати алюмінієвий казан?" - просто для того, щоб створити на поверхні казана окисли, які перешкодять алюмінію потрапляти в їжу.

В іншому процес прожарювання алюмінієвого казана нічим не відрізняється від гартування чавунного казана.

З однією різницею:

  • час на прогартовування будь-яким з етапів: просто на вогні і з сіллю - не більше 1,5 години
  • потрібно стежити за вогнем - алюмінієві казани прожарювати потрібно при невеликому вогні і невеликому нагріванні.

Ось і все, тепер Ваш казан з алюмінію або чавуну готовий до приготування плову, або інших смачних страв. Придбати ж казани високої якості від перевірених часом виробників можливо в інтернет-магазині Мій Посуд, перейшовши за прямим посиланням - https://moya-posuda.top/kazany/

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: LED-телевизоры: стирая ...

КОМЕНТАРІ