Тернопіль долучився до Міжнародної Хартії відкритих даних

Тернопіль долучився до Міжнародної Хартії відкритих даних

27.03.19 11:36 0 737
Тернопіль офіційно є частиною Міжнародної Хартії відкритих даних – міжнародної ініціативи, що сприяє співпраці, прийняттю та реалізації принципів, стандартів і найкращих практик відкритих даних у всьому світі.

Про приєднання Тернополя до Міжнародної хартії відкритих даних наприкінці лютого заявив заступник голови Державного агентства з питань електронного урядування України Олексій Вискуб. Він назвав це позитивною «OpenData. Грою у відкриту» та привітав громади Тернополя і ще трьох міст (Кропивницького, Івано-Франківська та Хмельницького) з приєднанням до Хартії.

«Впевнений, що саме ці міста стануть драйверами наступної хвилі розвитку відкритих даних на місцевому рівні, - зазначив Олексій Вискуб. - Тепер в Україні вже налічується 9 міст, що приєднались до Хартії та розвивають сферу відкритих даних. Цікаво, що 5 з цих міст входять у першу десятку рейтингу Transparent cities (до слова, Тернопіль увійшов у ТОП-10 найпрозоріших міст України у цьому рейтингу, - прим.авт.)».

Міський голова Сергій Надал зазначив, що приєднання Тернополя до міжнародної ініціативи – це стратегічний крок для усього міста. Адже прозорість, відкритість та підзвітність завжди були пріоритетними у діяльності міської ради і саме над цими напрямками продовжується активна робота.

«Такий результат – це ознака того, що наші зусилля з розвитку відкритих даних визнаються на міжнародному рівні і це для нас вагомий стимул для подальшого розвитку та впровадження кращих практик у сфері відкритих даних, - каже Сергій Надал. – На даний момент ми затвердили План заходів та дій з реалізації принципів Міжнародної Хартії відкритих даних, наповнюємо наш портал opendata.te.ua новими наборами даних та будемо реалізовувати на основі цих даних корисні для тернополян аналітичні модулі».

Довідка. Міжнародна хартія відкритих даних — це міжнародна ініціатива, що сприяє співпраці, прийняттю та реалізації спільних принципів, стандартів і найкращих практик відкритих даних у всьому світі. Її цілями є поширення демократії, боротьба з корупцією та сприяння економічному зростанню. Уже 65 національних та місцевих урядів приєднались до ініціативи. Україна офіційно приєдналася до міжнародної Хартії відкритих даних 6 жовтня 2016 року на конференції International Open Data Conference (IODC) 2016 року в Мадриді.

Україна продовжує просуватися вперед у світовому рейтингу розвитку відкритих даних Open Data Barometer, у тому числі, завдяки успіхам на місцях. Так, ще чотири українських міста: Івано-Франківськ, Кропивницький, Тернопіль та Хмельницький, — приєдналися до Міжнародної хартії відкритих даних і, таким чином, зобов’язались розвивати політику відкритих даних. Відтепер в Україні вже 9 міст, що приєднались до Хартії. Україна стала другою країною у світі, де так багато міст взяли на себе таке зобов’язання.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі пройде ІІI ...
Наступна новина: Борець греко-римського ...

КОМЕНТАРІ