Рулонний газон - переваги,недоліки і догляд

Рулонний газон - переваги,недоліки і догляд

27.03.19 13:25 0 1924

Все частіше на присадибних ділянках укладають готові рулонні газони. Це практично, зручно і не вимагає трудомісткого догляду. Вони представляють собою траву, вирощену на дерені та порізану на пласти певної ширини й довжини, які продаються скрученими в рулони, від чого і отримали назву рулонних. Ширина рулону 42см. Довжина 1.5-2м. Вага 23-25 кг. Газон після 2 днів не темніє, а висихає. Ціну рулонного газону можна переглянути на сайті http://evrogazon.com.ua/.

Такі газони вирощують за спеціальними технологіями. Вони мають багато переваг над звичайними засіяними. При дотриманні всіх умов вирощування, зрізу, скручування та транспортування, в ньому не буде розривів, жовтих плям, бур'яну або вдавлень.

Якість перевіряється рівномірною товщиною дернини, кольором і щільністю трави, міцністю кореневої системи. Наявністю білих корінців говорить про хорошу якість. Не повинно бути ознак хвороби та слідів шкідників. Термін зберігання скручених рулонів - 2 дня, потім трава починає темніти.

Переваги рулонного газону

У порівнянні з іншими видами газонів рулонний має ряд переваг:

  • можливість укладання на схил, зміцнення грунтового покриву;
  • стійкий до витоптування та заморозків;
  • декоративний ефект - це красиво та ефектно;
  • готовий до випробування ходьбою вже через 2 тижні;
  • можна укладати до пізньої осені;
  • укладення газону всього за один день;
  • можна стелити в тіні;
  • пошкоджений пласт легко замінити на новий.

Недоліки рулонного газону

Незважаючи на всі свої позитивні якості, рулонний газон також має ряд недоліків:

  1. висока ціна матеріалу та необхідність найму фахівця для укладання;
  2. потрібен догляд: стрижка, полив, підживлення, поява бур'янів через 2-3 роки і вертикуляція;
  3. для укладання необхідна ідеально рівна поверхня, інакше з'являться повітряні смуги;
  4. велика вага.

Догляд

Не варто сподіватися, що рулонному газону не потрібен догляд, але на відміну від засівного він зводиться до мінімуму. Потрібно регулярно проводити покіс трави, залишаючи висоту не більше 5 см. Скошені залишки прибирати, щоб уникнути загнивання газону. Восени траву також скошують та удобрюють фосфорно-калійним добривом.

При нерівномірному поливі з'являється бура плямистість. Поливати потрібно рясно, але так, щоб вода не застоювалася. Навесні, після танення снігу йде скупчення води, від надлишків яких потрібно позбуватися, зробивши проколи матеріалу. Висихання проходить нерівномірно від неякісного накочення.

При нестачі світла та підгодівлі ростуть бур'яни. Навесні газон удобрюють комплексним мінеральним добривом, а крижану кірку, що утворилася , не розбиватють та не струшують.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Борець греко-римського ...
Наступна новина: Реабилитация алкогольной ...

КОМЕНТАРІ