Чоловіча шкіряна сумка на пояс: історія та факти

Чоловіча шкіряна сумка на пояс: історія та факти

27.03.19 23:25 0 2220

Кожна річ в цьому світі має свою історію. Наприклад, сумка-планшет і чоловічий клатч з'явилися зовсім недавно, оскільки виникла необхідність в аксесуарах для зручного носіння портативної електронної техніки. Насправді, вони є далекими нащадками першої чоловічої сумки, яку носили на поясі. До речі, якщо вам потрібна сумка на пояс, тоді інтернет-магазин https://blanknote.com.ua/ вам в допомогу.

Історія виникнення чоловічої сумки на пояс

Перші мішечки для найнеобхідніших і цінних предметів з'явилися в первісному суспільстві. Як правило, ними користувалися чоловіки - вожді племені, шамани та знахарі, а також мисливці. В поясних аксесуарах зберігалися цілющі трави, кам'яні ножі, скребки та запасні наконечники для стріл і списів.

Трохи пізніше такі зручні аксесуари знадобилися й жінкам для носіння прикрас, цілющих зілля і, звичайно, першою косметики, якою вони покривали свої обличчя.

Ці поясні сумки ще не були схожі на звичні сучасній людині «бананка». Це був просто шматок шкіри, який затягувався шкіряним шнурком і після кріпився на поясі. Але поступово аксесуар став перетворюватися - ставав ширше, практичніше за рахунок додаткових кишеньок і красивіше, завдяки замочкам та декоративним прикрасам.

Від середньовіччя до наших днів

Якщо уважно розглянути картини, написані майстрами живопису в Середні століття й період Відродження, то можна виявити, що поясні сумки-торбинки нікуди не зникли. Вони трохи змінилися, завдяки вишуканому декоративного оформлення і ще, вони стали використовуватися для носіння золотих монет.

В цей час одяг все ще шили без кишень і, тому наявність зручної сумочки було актуальною проблемою для кожного чоловіка. Жінки в свою чергу використовували поясні сумочки для зберігання ароматичних солей, невеликих дзеркал, хустинок, губних помад і, звичайно ж, своїх особистих грошей.

Бурхливе двадцяте століття та специфіка пострадянського простору

Холодна війна між західними країнами та Радянським Союзом привела до культурної ізоляції нашої країни. Нечисленні гості, які приїхали з-за «залізної завіси», завжди приходили в подив, дивлячись на однакові убогі наряди жителів радянської країни. Відрізані від бурхливо розвивається світової моди, люди обходилися простими та практичними господарськими сумками й військового виду рюкзаками.

Правда, міські жінки все-таки відстояли своє право користуватися зручними сумочками для носіння предметів особистого характеру. А ось поясні сумки практично повністю зникли з обходу, поки не настали бурхливі «дев'яності» роки.

Перші бізнесмени оцінили практичність поясних сумок «бананок». Вони ідеально підходили для зберігання денної виручки, адже численним злодіям було куди складніше дістатися до кишеньок, захованих під одягом. Поступово аксесуари на пояс стали дуже популярними та стали в народі назву «кондукторка», «барижка» і т. д.

Зараз же цей аксесуар знову увійшов в моду - його активно використовують любителі спорту, оскільки він практично невагомий. При бігу або їзді на велосипеді він не заважає пересуванню, при цьому дозволяючи мати під рукою найважливіші речі. А сучасні модники перетворили поясну сумку в невід'ємний елемент міського молодіжного стилю.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
4 (голосів: 127)
Попередня новина: З чого почати розведення ...
Наступна новина: Що таке GPS-моніторинг і ...

КОМЕНТАРІ