Чернігів: Міський голова учергове звернув увагу правоохоронців на порушення закону

Чернігів: Міський голова учергове звернув увагу правоохоронців на порушення закону

28.03.19 14:43 0 1093
Учергове на ранковій нараді 26 березня міський голова Владислав Атрошенко закликав правоохоронців звернути увагу на здійснення будівництва за відсутності дозвільних документів за адресою проспект Миру, 194. До того ж власники приміщень занедбали об'єкт укриття, який знаходиться під однією зі споруд. Нагадаємо, що це територія колишнього заводу "Жовтневий молот".

За інформацією Управління державно-архітектурного контролю міської ради, наразі видано припис на зупинення будівельних робіт в одному з приміщень за адресою проспект Миру, 194, і ці роботи зупинені. Причина - вони проводилися взагалі без будь-яких дозвільних документів. Також інший припис вимагає усунути порушення у містобудівній діяльності протягом 2 місяців.

"Учергове звертаю увагу правоохоронців, що тут відбувається порушення законодавства із містобудування, пожежної безпеки. Не дай Боже буде пожежа: хто буде за це відповідати? Не може такого бути: свавілля відбувається на очах у правоохоронців, жодної уваги не звертається. У цивілізованій країні такого бути не може, - переконаний міський голова.

Також стало відомо, що на території колишнього заводу "Жовтневий молот" є об'єкт цивільного захисту - бомбосховищае. Власники приміщення, під яким воно знаходиться, занедбали його, до того ж зроблена прибудова. Із відповідною заявою Відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міської ради вже звернувся до прокуратури.

"Виходить, що за таких обставин у країні влада не потрібна: влада живе своїми питаннями, правопорушники живуть у своєму світі, і вони навіть не перетинаються. Навіть якщо це стосується об'єктів цивільного захисту у країні, яка воює", - сказав Владислав Атрошенко.

Ми вже повідомляли про ситуацію із земельними ділянками за адресою роспект Миру, 194. Тут група юридичних осіб, власники нерухомості, протягом багатьох років користуються земельними ділянками без укладення договорів, сплачують земельний податок на власний розсуд, чим, за даними Управління земельних ресурсів міської ради, завдали шкоди місту на суму більше 3 млн грн. Більш того, деякі об'єкти тут збудовані з порушенням містобудівного законодавства. Більше інформації за посиланням.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна: Тернопіль ...
Наступна новина: З 1 квітня Уряд запроваджує ...

КОМЕНТАРІ