Комунальне підприємство чітко впоралося з ліквідацією наслідків буревію в Чернігові

Комунальне підприємство чітко впоралося з ліквідацією наслідків буревію в Чернігові

28.03.19 12:34 0 763
22 березня опівдні внаслідок сильних поривів вітру, які досягали 20 м/с, на території Чернігова було повалено з коренем 52 дерева різних порід. Про наслідки буревію прес-службі міської ради розповів головний інженер комунального підприємства «Зеленбуд» Василь Кошельник.

- Найбільше дерев впало на Болдиній горі – 7 (ялини, туї, клен); на розі проспекту Миру і вулиці Чорновола, біля магазину «Вінтайм» - 10 (береза, ялина, туї); на Алеї Героїв – 6 ялин і на Валу – 5 дерев різних поряд (акація, клен, ясен), - уточнив він.

Як відомо все обійшлося, на щастя, без жертв. Але, зокрема, на території Валу одна масивна гілка впала на дитячий майданчик, майже зачепивши дитячу карусель, а друга – на пішохідну доріжку з боку вулиці Преображенської. Це в тому числі ті аварійні дерева, які вже треба було видалити, але за наполяганням громадськості їх залишили.

- У п'ятницю ліквідували наслідки буревію одразу 30 працівників КП «Зеленбуд: три аварійні бригади бензопильщиків, 8 одиниць спецтехніки. Роботи 22 числа виконувалися дотемна, до 21 години. У цей день були розкриті та прибрані всі дороги, тротуари, прибрано аварійні дерева, які впали і зависли на інших деревах.

23 числа з 6.30 ранку до 17.00 роботи продовжувалися, але вже по вивезенню дерев та гілля, викорчовуванню пнів, прибиранню території. На 25 березня вже всі дерева, повалені буревієм, були видалені. Гілля, яке попадало внаслідок буревію, прибране із території 2 гектарів зелених зон міста, - розповів Василь Кошельник.

Головний інженер КП «Зеленбуд» уточнив, що пошкоджені буревієм дерева КП «Зеленбуд» прибирало не тільки в парках і скверах, а по всій території міста, включаючи приватний сектор. Реагували на всі заявки, які надійшли в міський колл-центр. Наприклад, у приватному секторі по вулиці Ломоносова, 30 дерево вистояло, але небезпечно розкололося – його теж видалили, щоб не впало на будинок.

- Я хочу подякувати всім працівникам «Зеленбуду», а також міського колл-центру за їх оперативність і сумлінну працю, - додав Василь Кошельник.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Петро Порошенко про ...

КОМЕНТАРІ