Доступна медицина поруч: сімейні лікарі Тернопільщини отримали службові автомобілі

Доступна медицина поруч: сімейні лікарі Тернопільщини отримали службові автомобілі

28.03.19 15:14 0 1164
29 амбулаторій загальної практики сімейної медицини області отримали новенькі автівки марки «Renault Duster». Вони придбані за кошти Державного бюджету, вартість одної – 437 тисяч гривень.

Ключі від машин вручав голова облдержадміністрації Степан Барна у вівторок, 26 березня.

«Зараз Тернопільщина перебуває в умовах динамічного розвитку. Проте, без створення умов для лікування, профілактики хвороб серед людей, ця динаміка не буде елементом гідного прогресу. Тому, ми розпочинаємо реалізацію ініціативи Президента України Петра Порошенка щодо доступної сільської медицини. Передбачено придбання 134 автомобілів для сімейних лікарів. Та державна влада розуміє, що якість послуг залежить не лише від техніки, а й від людяності та професіоналізму лікарів. Новий етап реформи первинної ланки медичних послуг створює умови для підняття заробітних плат сімейних лікарів. А це є важливим фактором для роботи кожного медика», - повідомив очільник області. Також він наголосив, що Тернопільщина бере участь у пілотному проекті модернізації і придбання нових машин екстреної медичної допомоги. Планують закупити більше ніж 50 таких авто.

«Всі ці кроки здійснюються для того, щоб медицина стала доступною, а люди відчули зміни», - підкреслив Степан Барна.

Лікар загальної практики сімейної медицини Ілавченської амбулаторії Теребовлянського району Ольга Чайковська отриманим автомобілем задоволена і каже, що це вирішить чимало проблем, з якими їй доводилось зустрічатися раніше.

«Надання якісної, а, головне, вчасної медичної допомоги в селах дається нам складно. Адже кожен виклик на дім я змушена узгоджувати з маршрутами транспортних засобів. моя мрія здійснилася, бо завтра я зможу сісти у це комфортне авто і відвідати своїх пацієнтів вчасно», - зазначила сімейний лікар.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1656065221163723

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Національна ...
Наступна новина: У ТОДА відбулася ...

КОМЕНТАРІ