Петро Порошенко про вивільнення приміщень Домініканського собору від архіву: Нарешті відновилася історична справедливість

Петро Порошенко про вивільнення приміщень Домініканського собору від архіву: Нарешті відновилася історична справедливість

28.03.19 12:43 0 522
Президент України Петро Порошенко передав сертифікат на безоплатне користування Управлінню Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ приміщення колишнього монастиря домініканців, де донедавна розміщувався державний обласний архів. Сертифікат Президент вручив Архієпископу та Митрополиту Тернопільсько-Зборівському УГКЦ, владиці Василієві Семенюкові.

«Для мене величезна приємність бути в цьому храмі Божому з такої надважливої події, – сказав Президент України, перебуваючи в Архикатедральному соборі в Тернополі. «Ваше високопреосвященство, – звернувся він до владики Василія Семенюка, я пригадую нашу зустріч у 2014 році, нашу спільну молитву, і я дуже вдячний як українській греко-католицькій, так і православній церкві за постійні молитви за Україну. Я дякую також усім, хто молився за Томос для православної церкви України».

Президент підкреслив, що йому приємно передати приміщення монастиря його повноправним власникам. «Нарешті відновилася історична справедливість. Завдяки інвестиціям з державного та обласного бюджетів нам вдалося перевезти архів з приміщень монастиря у нове добудоване приміщення. І я з великою приємністю передаю цей сертифікат», – зазначив Петро Порошенко.

«Ми 30 років чекали сьогоднішнього дня, – підтвердив важливість цієї події владика Василій Семенюк. – Я вдячний голові ОДА Степану Барні, вам, пане Президенте, за те, що ви допомогли цей архів добудувати і що церква нарешті отримає свої приміщення».

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1654992661270979

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Комунальне підприємство ...
Наступна новина: Чернігів: Міський голова ...

КОМЕНТАРІ