Що таке геотекстиль і в чому його основні переваги?

Що таке геотекстиль і в чому його основні переваги?

29.03.19 17:11 0 4462

У сучасному світі з кожним роком з'являється все більше будівельних матеріалів, завдяки яким можна будувати довговічні та міцні споруди та одним з таких сьогодні є геотекстиль. Що являє собою цей матеріал? Про це нам розповість співробітник інтернет-магазину https://termoplast.com.ua/catalog/geotekstil/, в якому його безпосередньо можна придбати.

Якщо говорити простими словами, то це тканина, або неткане полотно, яке виготовляється з якісної поліефірної сировини. Насправді, геотекстиль ще недавно вважався звичайним гідроізоляційним матеріалом, проте, завдяки сучасним технологіям, сьогодні він є незамінним в різних сферах будівельної діяльності.

Переваги

Головні переваги геотекстилю криються в його:

  1. надійності;
  2. стійкості до негативних кліматичних впливів, хімічних розчинів, температурних коливань та різних процесів і реакцій, які відбуваються в ґрунті;
  3. тривалому терміні експлуатації (він не руйнується під впливом ультрафіолетових променів, не гниє і не піддається впливу іржі); здатності витримувати великі навантаження;
  4. високій провідності води.

Завдяки такому переліку позитивних характеристик цей матеріал широко використовується в будівництві та не тільки.

Сфери застосування

Наприклад, для будівництва доріг гетекстиль сьогодні закуповується цілими партіями. Завдяки своїм експлуатаційним можливостям, матеріал прокладається для поділу ґрунту - так полотно захищає дороги від утворення тріщин, значно підвищує щільність і міцність асфальту. Крім цього, використання геотекстилю дозволяє зменшити витрати на щебінь і пісок.

Такий будівельний матеріал є незамінним помічником при зміцненні схилів, укосів, берегів, дамб, захищає ґрунт від вимивання. До того ж, геотекстиль в будівництві незамінний як гідроізоляційний матеріал. Він виконує захисну функцію при покрівлі даху та підвальних приміщень. Геотканина дозволяє відводити опади від різних приміщень, використовується для благоустрою газонів, спортивних майданчиків, захищає трубопроводи від іржі та руйнування. Дачники купують геотекстиль для обгортання стовбурів дерев від шкідників, покриття грядок, облаштування теплиць.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: 5 Must-Do SEO трендов в ...

КОМЕНТАРІ