У Тернополі відкрили меморіальну дошку учаснику АТО,почесному громадянину міста та лікарю Михайлу Стасіву

У Тернополі відкрили меморіальну дошку учаснику АТО,почесному громадянину міста та лікарю Михайлу Стасіву

31.03.19 08:25 0 1379
Меморіальну дошку лікарю, учаснику АТО, почесному громадянину Тернополя, воїну-інтернаціоналісту, майору медичної служби Михайлу Стасіву відкрили 29 березня на фасаді поліклініки по вул. Острозького у Тернополі. На відкриття прийшли родичі, друзі, колеги та пацієнти, представники духовенства, міський голова Сергій Надал.

«Ми вшановуємо пам'ять людини з великої літери, лікаря, який в тяжкі для України дні, у вересні 2014 року пішов добровольцем в зону АТО, протягом 13 місяців там надавав медичну допомогу та рятував життя пораненим, в тому числі і під час боїв за Дебальцево, - зазначив міський голова. – Він був зразком людської гідності, добропорядності та мудрості. Він був досвідчений і висококваліфікований лікар, мудрий керівник, у якої багато тернополян не один раз отримали мудру пораду та дружню підтримку. І такою людиною він залишиться у нашій пам’яті, а ця меморіальна дошка буде нагадувати про його неоціненний вклад у розвиток міста та захист держави».

Довідка. Стасів Михайло Ярославович (21.11.1968р.-01.04.2016р.) народився селі Гайворонка Теребовлянського району Тернопільської області. Після закінчення школи служив в Афганістані. Закінчив Тернопільський державний медичний інститут. 20 років працював хірургом в Тернопільській міській лікарні швидкої допомоги, був завідувачем хірургічного відділення, останні роки працював заступником головного лікаря з експертизи тимчасової непрацездатності Тернопільського Центру первинної медико-санітарної допомоги. 13 місяців надавав медичну допомогу у зоні АТО (з вересня 2014 року).

Михайло Стасів рятував поранених, забирав з передової загиблих, оперував у бліндажах, наметах, у машині. Оперував у Світлодарській лікарні. Згодом терористи обстріляли і знищили операційний блок. Із Дебальцівського котла вивіз 187 бійців.

Серце великого життєлюба перестало битися 01 квітня 2016 року. Воно було віддане Україні та людям. Похований на Алеї Героїв Микулинецького кладовища.

Серед багаточисельних нагород і відзнак Стасів Михайло Ярославович нагороджений:

* Орденом «За заслуги» Всеукраїнської громадської організації «Спілка ветеранів та працівників силових структур України «Звитяга»»;

* «Відзнакою Тернопільської міської ради»;

* 19 серпня 2016 року Тернопільська міська рада присвоїла звання «Почесний громадянин міста Тернополя» (посмертно).
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Геріатричний будинок у ...

КОМЕНТАРІ